Putket ja renkaat

EK –viemäröintijärjestelmä

putket ja renkaatNykyaikaiset betoniputket ja  kaivot, sekä niitä täydentävät osat, kuten käyrät ja soviteputket, muodostavat yhteensopivan kokonaisuuden, EK järjestelmän (EK=esiasennettu kumitiiviste). EK järjestelmän käyttö alkoi yleistyä 1980 luvulla ja siihen vuosikymmenen lopulla tehtyjen teknisten parannusten ja täydennysten jälkeen sitä käytetään paitsi tavanomaisissa viemärijärjestelmissä
myös matalapaineviemäreissä, raakavesilinjoissa ja vaativissa teollisuusputkistoissa.

EK putkijärjestelmän tiiviys perustuu:

  • mittatarkkaan tuotantotekniikkaan
  • korkealaatuiseen ja korkealujuuksiseen (min. K40, käytännössä K50 – K60) betoniin
  • sauman muotoon
  • EK tiivisteeseen

Järjestelmä on joustava käyttää ja tarvittaessa täydentää, sillä eri valmistajien Betoniputkinormit 2001 (BPN 2001) mukaisen tuotannon osat ovat keskenään yhteensopivia. BNP 2001 mukaisesti valmistetut tuotteet täyttävät seuraavien  eurooppalaisten standardien vaatimukset:

  • EN 1916 Concrete pipes and fittings, unreinforced, steel fibre and reinforced
  • EN 1917 Concrete manholes and inspection chambers, unreinforced, steel fibre and reinforced.

EK kiintotiiviste asennetaaan putkeen tai kaivoon jo tehtaalla valmistuksen yhteydessä. Tiiviste on itsekeskittyvä ja soveltuu myös putkilinjojen ja kaivojen koneelliseen asennukseen. EK järjestelmään kuuluva tiiviste on aina oikean kokoinen ja pysyy varmasti paikallaan putkea asennettaessa. Putken muodon ja tiivistystavan ansiosta putkilinjan liitoskohdissa ei ole sisäpinnassa porrastuksia, mikä helpottaa huoltotoimia.

EK-Uutisputki 11 talvi

EK-Uutisputki 10 kesä

EK-Uutisputki 09 syksy

EK-Uutisputki 09 kesä

EK-Uutisputki 08 syksy

EK-Uutisputki 08 kesä

EK-Uutisputki 07 syksy

EK-Uutisputki 07 kesä