Apuvälineitä betonipaalutuksen suunnittelijoille

Apuvälineitä betonipaalutuksen suunnittelijoille

Suomen Geoteknillisen yhdistyksen paalutustoimikunta.on laatinut Eurokoodien mukaiseen suunnitteluun sekä paalutuksen toteuttamiseen paalutusohjeen PO-2016 (RIL 254).

RT:n Betoniteollisuus ry:n paalujaos tarjoaa rakenne- ja geosuunnittelijoille maksuttomia ohjeita ja työkaluja, jotka helpottavat paaluperusten suunnittelua RT Betonipaaluilla®.

Suunnitteluohjeita ja mitoitustietoja löytyy julkaisusta Tuotelehti PO-2016 mukaiseen paalutustyöhön, jossa on esitelty PO-2016:n mukaisesti mitoitetut yleisimmin käytössä olevat paalutyypit paalukoossa 250 x 250, 300 x 300 ja 350 x 350 mm2. Tuotelehti ladattavissa täältä.

Toinen suunnitteluohje on vakiopaaluanturat ‐ohje, jossa on mitoitettu valmiiksi yleisimmät paaluanturakoot, siinä esitetään kullekin paalukoolle ja mitoituskuormalle:

Tiedot esitetään yhteenvetona taulukkomuodossa sekä erillisinä piirustuksina jokaiselle vakiopaaluanturalle.

Mallinnukseen on tarjolla Tekla Structures‐ 3D‐paalukomponentteja sekä Autocad‐blokkeja, jotka perustuvat vakiopaaluanturat‐ ohjeen mukaisiin paaluihin ja paaluanturat on mallinnettu kyseisiä ohjelmia varten.

Edellä mainitut ohjeet ja tiedostot ovat tilattavissa veloituksetta. Niitä voit tiedustella Betoniteollisuus ry:n paalujaoksen sihteeriltä Ari Mantilalta (etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.fi)