As Oy Toppilan Punainen Mylly

As Oy Toppilan Punaisen Myllyn suunnittelijat ja rakentaja ovat onnistuneet paikalla rakentamisen keinoin luomaan lopputuloksen, jossa rakennuksen muotokielessä yhdistyvät omaleimaisella tavalla sekä alueen historia että moderni kerrostalorakentaminen. Vanhan teollisuusrakennuksen päädyt ovat osana uudisraken¬nuksen ulkoarkkitehtuuria ja purettuja tiiliä on hyödynnetty uusiokäytössä.

Kestävä Kivitalo -yritysryhmä myönsi As Oy Toppilan Punaisen Myllyn toteuttajille vuoden 2019 Kestävä Kivitalo -palkinnon. Sen saivat Rakennusteho, Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy, Insinööritoimisto Putkonen Oy sekä Pohjois-Pohjanmaan museo. ”Rakennuksen suunnittelijat ja rakentaja ovat onnistuneet paikalla rakentamisen keinoin luomaan lopputuloksen, jossa rakennuksen muotokielessä yhdistyvät omaleimaisella tavalla sekä alueen historia että moderni kerrostalorakentaminen”, Kestävä Kivitalo -ryhmän puheenjohtaja Pentti Lumme toteaa.

As Oy Toppilan Punainen Mylly

As Oy Toppilan Punaisen Myllyn toteuttajat

Kestävä Kivitalo -palkinto
Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Toiminnalle luotiin suuntaviivat vuonna 1994 Rudus Oy:n (silloinen Lohja Rudus) aloitteesta.

Kestävä Kivitalo -ryhmän yhteistyöyritykset ovat Rudus Oy, Wienerberger Oy Ab, Betoniteollisuus ry, Celsa Steel Service Oy, Peri Suomi Ltd Oy ja Finnsementti Oy.

Lisätietoja: www.kivitalo.fi

Lue artikkeli As Oy Toppilan Punaisesta Myllystä Betoni-lehdestä:

4/2019

Valmistumisvuosi: 2018

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy

Rakennuttaja: Rakennusteho Oy, Pohjois-Pohjanmaan museo

Sijainti

Höyrymyllyntie 8
Oulu