Fazerilan pääkonttorin peruskorjaus

Fazerilan pääkonttorin peruskorjaus tehtiin eri vuosikymmenien rakennusten ilmettä kunnioittaen

Leipomo-, makeis- ja elintarvikealan yritys Fazer aloitti uuden tehtaan rakentamisen silloisen Helsingin maalaiskunnan, nykyisen Vantaan, Vaaralaan vuonna 1955. Fazerilassa on sen jälkeen rakennettu paljon: katon alla olevaa tilaa on noin 12 hehtaaria. Vuosien 2016–2017 aikana Fazerilassa valmistui mittava kokonaisuus, jossa uuden vierailu- ja kokouskeskuksen lisäksi peruskorjattiin pääkonttorin muodostavat kolme 1950-, 1960- ja 1980-luvulla valmistunutta rakennusta.

Kokonaisala: 5470 m2
Arkkitehtisuunnittelu: K2S Arkkitehdit Oy / Kimmo Lintula, Niko Sirola & Mikko Summanen
Suunnittelutiimi: Jaakko West, Sasu Marila, Matias Manninen, Tetsujiro Kyuma, Petri Ullakko, Matti Wäre, Tuuli Kanerva
Maisemasuunnittelu: Näkymä Maisema-arkkitehdit / Yrjö Ala-Heikkilä
Sisustussuunnittelu: Dsign / Samuli Hintikka, Vertti Kivi
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy / Simo-Pekka Valtonen
LVIS- suunnittelu: Hepacon Oy / J. Penttinen, M. Taberman
Peruskorjauksen urakoitsija: NCC
Vierailukeskusksen urakoitsija: SRV Rakennus

Fazerilan pääkonttorin peruskorjau Betoni-lehdessä

Valmistumisvuosi: 2017

Arkkitehti: K2S Arkkitehdit Oy

Rakennuttaja: Oy Karl Fazer Ab

Sijainti

Fazerintie 6
01230 Vantaa