Villa Lumi

Rakennus kiertyy atriumpihan ympärille ja rajaa häiriötekijät ulkopuolelle. Vilkkaimman etelänpuoleisen tien puolella on lasitettu uima-allas. Länsisivulle kasvatetaan vielä pensasaita. Katto laskee etelään, niin että piha on aurinkoinen läpi koko päivän ja muodostaa suojaisan kokoavan keskeistilan ulkotakkoineen. Pienilmaston muodostaminen onnistui yli odotusten ja asukkaat järjestävät nyt pihalla grillijuhlia vielä myöhään syksyllä.

Arkkitehdit: Avanto Arkkitehdit Oy / Ville Hara ja Anu Puustinen, arkkitehdit SAFA
Avustaja: Felix Laitinen, arkkitehtiopiskelija Suunnittelu ja rakentaminen: 2006–2014
Bruttoala: 370 m2
Asiakas: yksityinen
Rakennesuunnittelu: Marko Kujala, RI
LVI-suunnittelu: Ekotek LVI-suunnittelu Oy /Juhani Huttunen
Sähkösuunnittelu: Insinööritoimisto Techniplan Oy / Heikki Grundström Pääurakoitsija: Rakennuttaja itse, vastaava mestari Timo Haaparanta
Lattiatyöt: Maxipinnoite Oy
Julkisivujen lämpöharkot: Lammin Betoni Oy

Villa Lumi Betoni-lehdessä

Valmistumisvuosi: 2019

Arkkitehti: Avanto Arkkitehdit Oy / Ville Hara ja Anu Puustinen

Sijainti

Lemminkäisenkuja 1
03100 VIHTI