Vuolteentori

Vuolteentorin reilun 0,3 hehtaarin alue Tammerkosken rannalla on vilkkaassa kevyen liikenteen käytössä. Tampereen kaupunki järjesti suunnittelukilpailun vuonna 2014, jolla haettiin alueelle uutta ilmettä, joka ottaisi huomioon jalankulkijat, alueella oleskelun, terassien tarpeet sekä ainutlaatuisen sijainnin Tammerkosken kansallismaiseman läheisyydessä.

Kilpailun voittanut Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy:n ehdotus ”Rullaati rullaa” perustui alueen kehräämöhistoriaan näkyen muun muassa alueelle tulevien kiveyksien lankarulla-kuvioissa ja kaarevassa, muuttuvasäteisessä betonimuurissa, jonka yläreunaan on upotettu led-valolista. Ehdotuksessa aukiolle luotiin viihtyisiä oleskelutiloja niin nurmipintojen, puistoistutusten kuin terassialueen muusta alueesta erottavan betonitukimuurin avulla.

Vuolteentorin peruskorjaus, Tampere

Vuolteentorin lukuja:

Vuolteentori betoni-lehdessä

Valmistumisvuosi: 2017

Arkkitehti: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Rakennuttaja: Tampereen kaupunki - Keskustahanke

Sijainti

Vuolteentori
Tampere
Suomi