AJANKOHTAISTA | 4.10.2022

Consolis Parma ja Betolar testaavat vähähiilistä betonia ontelolaattatuotannossa

Consolis Parma ja Betolar testaavat vähähiilistä betonia ontelolaattatuotannossa
Kuva: Consolis Parma Oy

Betonielementtien valmistaja Consolis Parma ja materiaaliteknologiaa kehittävä Betolar ovat solmineet vähähiilistä rakentamista edistävän kehitysyhteistyösopimuksen. Tarkoituksena on testata Betolarin kehittämää Geoprime® -ratkaisua ontelolaattojen teollisessa valmistuksessa ja leikata Parman vähähiilisten ontelolaattojen valmistusvaiheen päästöjä entistä pienemmiksi.

Parman PARMA Concrete CareTM -vastuullisuusohjelma kattaa kestävän betonirakentamisen arvoketjun innovatiivisista valmistusteknologioista ja vähähiilisistä tuotteista sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuullisuuteen.

Ympäristövastuun osalta kehittämisen painopisteenä ovat vähähiilisempi tuotteiden valmistus ja kiertotalous. Kehityskumppanuus Betolarin kanssa luo uusia mahdollisuuksia Parman vähähiilisten tuotteiden valmistamiseen.

”Ilmastovaikutusten radikaali leikkaaminen on koko rakennusteollisuuden yhteinen asia. Olemme strategiamme mukaisesti nostaneet ilmastoasiat kehitystyömme keskiöön ja haemme aktiivisesti uusia kanavia näiden haasteiden ratkaisemiseksi”, sanoo teknologiajohtaja Juha Rämö Consolis Parmalta.

”Yhteistyö Betolarin kanssa on meille tärkeä uusi kumppanuus. Vaihtoehtoisten uusien sideaineyhdistelmien ja valmistusprosessin tehokkuuden takaavien lisäaineiden käyttö ovat avaintekijöitä ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi”, Rämö jatkaa.

”Meillä on erinomaiset edellytykset onnistua Parman kanssa, jonka jälkeen ratkaisua on mahdollista skaalata konsernitasolla. Parman laaja-alaisesta osaamisesta ja moderneista tuotantolaitoksista on varmasti hyötyä tehokkaassa tehdastuotannossa toimivimpien ratkaisujen löytämiseksi”, sanoo Betolarin Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja Janne Rauramo.

Parman tavoitteena on leikata yhtiön hiilidioksidipäästöjä viisi prosenttia vuosittain. Tämä tarkoittaa kokonaispäästöjen puolittamista vuoteen 2035 mennessä.

Tavoitteena globaalit päästövähennykset

Rakentamisen ja rakennusten elinkaaren aikaiset päästöt käsittävät jopa yli kolmanneksen koko maapallon hiilidioksidipäästöistä. Erilaisten ilmastotavoitteiden ylimmäksi standardiksi ovat muodostumassa niin sanotut tieteeseen perustuvat tai tieteenmukaiset tavoitteet.

“Consolis on sitoutunut Science Based Target -järjestelmän mukaisiin tavoitteisiin ja maailmanlaajuinen tavoitteemme on olla hiilineutraali vuonna 2050. Yhteistyö ilmastoja materiaaliteknologiaan erikoistuneiden kumppaneiden kanssa on todella mielenkiintoista ja se on avainasemassa toimialamme ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa”, sanoo Consolis-konsernin pääjohtaja Mikael Stöhr.

”Ontelolaatat ovat betonirakentamisessa keskeinen vaativa rakenteellinen ratkaisu. Kehitystyön onnistuminen mahdollistaa aidon murroksen laajasti rakennusliikkeiden betonirakentamisessa ensin Suomessa Parman kanssa ja myöhemmin Consoliksen muiden yhtiöiden kanssa yhteistyössä eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa”, sanoo toimitusjohtaja Matti Löppönen Betolarilta.

Lisätietoja:
Juha Rämö, teknologiajohtaja
Consolis Parma
puh. 040 574 0658
juha.ramo@consolis.com

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja
Consolis Parma
puh. 050 598 9292
hannu.tuukkala@consolis.com

Matti Löppönen, toimitusjohtaja
Betolar Oy
puh. 050 306 6335
matti.lopponen@betolar.com

Janne Rauramo, liiketoimintajohtaja, Eurooppa
Betolar Oyj
puh. 050 475 4900
janne.rauramo@betolar.com