AJANKOHTAISTA | 4.10.2022

FinnBuild Highlightsien voittajaksi on valittu Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

FinnBuild Highlightsien voittajaksi on valittu Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin mielenkiintoisimmat innovaatiot, uutuustuotteet ja -palvelut. Kilpailun parhaimmaksi tuotteeksi valittiin Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni. Erityismaininta julkaistiin FinnBuild-tapahtumassa 4.10.2022 ja voittaja saa 10 000 euron palkintorahan Suomen Messusäätiöltä.

FinnBuild Highlights -kilpailuun haki mukaan 35 yritystä uutuustuotteillaan, joista valittiin yhdeksän Highlights-tuotetta. Ne palkitaan messuilla lisänäkyvyydellä tapahtuman ajan ja tuotteet voi tunnistaa yritysten osastoilla esillä olevista Highlights-tunnuksista.

3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

Kilpailun erikoispalkinnon voittaja Hyperion Roboticsin 3D-printtausmikrotehdas sisältää robotin 3D-tulostusta varten, siilon, pumpun sekä ohjelmiston, jolla rakenteet suunnitellaan. Teknologia mahdollistaa rakenteiden suunnittelun niin, että materiaalia säästyy jopa 75 prosenttia perinteisiin valettuihin betonirakenteisiin verrattuna. 3D-tulostamiseen soveltuvissa betonisekoitteissa on hyödynnetty teollisuuden jätevirtoja. Näin on mahdollista vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia.

Hyperion robotics on kilpailun ainoa startup -yritys. Ainutlaatuinen liikuteltava betonipursotusrobotti on syntynyt Aalto-yliopistossa.

”Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen, sillä viime vuosien aikana on selvästi innovoitu laajalla rintamalla uutta. Kestävä kehitys, terveellisyys ja turvallisuus näkyvät nyt aidosti kehityspanostuksissa. Voittajassa yhdistyy innovatiivisuus sekä nykyisten toimintaratkaisujen kyseenalaistaminen”, kertoo raadin puheenjohtaja Ilkka Salo.

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään normaalioloissa joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili yli 25 000 kävijää.

Lisätiedot:

Messukeskus
tiedottaja Anu-Eveliina Mattila
anu-eveliina.mattila@messukeskus.com
puh. 050 555 6183

raadin puheenjohtaja
Ilkka Salo
puh. 040 847 9907

Artikkeliin liittyviä aiheita