AJANKOHTAISTA | 30.8.2023

Finnsementti tuo markkinoille uuden, tähän asti vähäpäästöisimmän sementin

Finnsementti tuo markkinoille uuden, tähän asti vähäpäästöisimmän sementin
Finnsementti Paraisten tehdas

Suomen ensimmäisen vähähiilisen sementin, Kolmossementin, lanseerauksen (syksy 2021) jälkeen Finnsementti tuo jälleen uuden vähähiilisen sementtituotteen markkinoille. Yhtiön vähäpäästöisimmän sementin, KolmosBertan, ominaispäästöt ovat enää noin kolmannes CEM I -sementtien päästöistä.

KolmosBertta tuodaan markkinoille syyskuun 2023 alusta Raahen ja Paraisten tehtailta. KolmosBertta on erittäin vähähiilinen erikoissementti. KolmosBertan vähäpäästöisyys perustuu siihen, että sementissä klinkkerin määrää on pystytty vähentämään merkittävästi ja masuunikuonan osuus on nostettu noin 70 prosenttiin.

– Karkeasti voisi sanoa, mitä vähemmän klinkkeriä, sitä pienemmät päästöt. Tähän olemme tuotekehityksessämme tähdänneet ja tämän kanssa teemme edelleen töitä, Finnsementin kehityspäällikkö Sini Ruokonen sanoo.

Pitkäjänteinen tuotekehitystyö on Finnsementille keskeinen keino vähentää päästöjä ja merkittävä osa yhtiön päästövähennysohjelmaa. Yhtiö aikoo pudottaa kokonaispäästöjään 30 % vuoteen 2030 mennessä.

KolmosBertta on matalan lämmöntuoton sementti ja soveltuu hyvin massiivisten rakenteiden valamiseen. Suuren masuunikuonamäärän ansioista KolmosBertalla valmistetun betonin kemiallinen kestävyys on erittäin hyvä ja se onkin myös sulfaatinkestävä sementti.

– Vähäpäästöisillä sementeillä saavutetaan samat loppulujuudet kuin perinteisillä sementtilaaduilla. Asiakastarve on meillä tuotekehityksen lähtökohta. Kehitystyö on toteutettu yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteisenä tavoitteena on koko rakennusteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, myynnin tiimipäällikkö Iiro Aro Finnsementiltä kertoo.

Tutustu tästä KolmosBertan teknisiin ominaisuuksiin Finnsementin sivuilla >>

Lisätietoja:

Heikki Alarautalahti, puh. 050 3223 169
Jarkko Riepponen, puh. 0400 537392
Jukka Tuohino, puh. 045 3415 431
Iiro Aro, puh. 050 4211 500