AJANKOHTAISTA | 8.6.2023

Koteja kaikille lajeille – miten rakennamme niin, ettei luonto katoa?

Koteja kaikille lajeille – miten rakennamme niin, ettei luonto katoa?

SuomiAreena kokoaa jälleen Poriin suuren joukon yrityksiä, yhteiskunnallisia toimijoita, päättäjiä ja järjestöjä. Myös Kivirakentajat ovat mukana tilaisuudella, jonka aiheena on yksi aikamme suurimmista haasteista eli luontokato. Miten Suomea tulisi rakentaa, jotta luonnon monimuotoisuus turvataan?

Kaupungit kasvavat ja uusia asuntoja tarvitaan kodeiksi ihmisille. Elintilaa tarvitsevat kuitenkin myös hömötiaiset, naalit ja ampiaiset sekä lukuisat muut lajit, joiden tulevaisuus on uhattuna muuttuvassa maailmassa. Miten Suomea tulisi rakentaa, jotta luonnon monimuotoisuus turvataan ja koteja riittäisi tulevaisuudessa niin ihmisille kuin kaikille muillekin lajeille? Tähän kysymykseen etsitään vastausta Kivirakentajien paneelikeskustelussa Porin SuomiAreenassa tiistaina 27.6.2023 klo 17-17.45.

Kaupungistumisen ja kohtuuhintaisen asumisen tarpeiden sovittamisesta luonnon monimuotoisuuden tukemiseen on keskustelemassa monipuolinen joukko rautaisia asiantuntijoita: Ruduksen ympäristöpäällikkö Terhi Rauhamäki, ympäristöneuvos Marina von Weissenberg Ympäristöministeriöstä, Luonnonsuojeluyhdistys Villi vyöhyke ry:n puheenjohtaja Jere Nieminen sekä Vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko.

Tilaisuuden avaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n tuoteryhmäpäällikkö Tiina Kaskiaro ja juontajana toimii uutisankkuri, toimittaja Keijo Leppänen.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan tilaisuutta paikan päälle Poriin Eetunaukion lavalle (Itäpuisto 4)! MTV3 striimaa tilaisuuden, joten osallistua voi myös etänä.