AJANKOHTAISTA | 9.12.2022

Mikkeliläinen kerrostalo rakennetaan Suutarisen vähähiilisestä betonista

Mikkeliläinen kerrostalo rakennetaan Suutarisen vähähiilisestä betonista

Mäntyharjulainen Suutarinen yhtiöt on tuonut myös vähähiilisen betonin kaupalliseen rakentamiseen. Rakennusliike Ola Oy:n uuden Mikkeliin tulevan kerrostalon rakenteet on tehty Suutarisen ekotehokkaalla betonilla, jonka odotetaan lähes puolittavan rakentamisen hiilidioksidipäästöt.

– Meillä oli yhteinen halu tehdä konkreettisia tekoja ekologisemman rakentamisen puolesta, teollisuusneuvos Timo Suutarinen kertoo.

Olan uudessa kerrostalossa perustukset, pilarit, väliseinät, parvekkeet, pintalattiat ja väestönsuoja on tehty Suutarisen uutuusbetonilla. Valmisbetoni ja elementit on valmistettu SBS-Betonin tehtaalla Mikkelin Tikkalassa.

– Ekotehokkaan betonin käyttö ei ole tuonut ongelmia tai muuttanut sovittuja aikatauluja, rakennusliike Olan työmaamestari Mikko Tuhkanen toteaa.

Finnsementin asiakastukipäällikkö Sini Ruokosen mukaan Olan uusi kerrostalo on kiinnostava kohde monella tavalla.

– Se on uudisrakennus, jossa ekotehokas betoni on monipuolisessa käytössä, Ruokonen sanoo.

Ruokosen mukaan myös mikkeliläisen uudisrakennuksen työmaa on osoittanut, että ekologisempien rakennusmateriaalien käyttöä on turhaan arasteltu.

– Ekotehokkuuden edistäminen ja siihen satsaaminen ovat yhteiskuntavastuun kantamista, Ruokonen toteaa.

Suutarinen yhtiöissä on kehitetty Timo Suutarisen johdolla ekotehokasta betonia. Tuote perustuu Finnsementin elokuussa 2021 markkinoille tuomaan Kolmossementtiin, joka on 52,5-lujuusluokan masuunikuonasementtiä. Suutarisen betonireseptiin sementin lisäksi kuuluvat tarkasti koostettu kiviaines, pienempi veden määrä ja kiihdyttävä lisäaine.

Lisätietoja:

Suutarinen Yhtiöt, teollisuusneuvos, hallituksen puheenjohtaja Timo Suutarinen
p. 0400 653 701
timo.suutarinen@suutarinen.fi

Rakennusliike Ola Oy, työpäällikkö Olli Heinikainen
p. 0500 211 621
olli.heinikainen@ola.inet.fi

Finnsementti Oy, asiakastukipäällikkö Sini Ruokonen
p. 050 415 3311
sini.ruokonen@finnsementti.fi