AJANKOHTAISTA | 29.2.2024

Pihan kunnostusopas 2024 julkaistu

Pihan kunnostusopas 2024 julkaistu

Pihan taitava kunnostaminen parantaa asumisviihtyvyyttä ja nostaa asunnon arvoa samalla tavoin kuin talon remontointi. Pihasaneeraus kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla, jotta saadaan rakennuksen ja pihapiirin henkeen sopiva ratkaisu ja vältetään ylirakentamista sekä vääränlaisia materiaaleja. Kunnostustarpeeseen vaikuttavat monet tekijät. Monista vanhoista rakennuksista puttuvat esimerkiksi sokkeleiden kosteuseristykset ja rännikaivot ja jos niitä ryhdytään lisäämään, on maankaivuun yhteydessä luontevaa tehdä myös pihan saneeraustöitä. Myös jäte- ja hulevesijärjestelmien päivitys ja lämmitysjärjestelmien uusiminen kannattaa hoitaa kuntoon samalla, kun kaivinkoneet ovat tontilla.

Kimmokkeen piharemonttiin voivat antaa esimerkiksi elämäntilanteiden muutokset, kasvillisuuden ränsistyminen, rakenteiden rappeutuminen ja kiinteistökauppa omistajavaihdoksineen. Pihan kunnostamisella haetaan usein myös helpotusta puutarhanhoitotyöhön, ja mikään ei toki estä uudistamasta pihapiiriä pelkästään vaihtelun vuoksi. Remontin kohteeksi voidaan valita joku tietty osa pihasta, hyvän suunnitelman avulla piharemonttia voidaan toteuttaa myös osa kerrallaan.

Tämä pihan kunnostusopas auttaa saneerausprojektin suunnittelussa, nostaa esiin yleisiä piharemonteissa esiintyviä virheitä sekä antaa tietoa ja inspiraatiota onnistuneisiin ja pitkäikäisiin piharatkaisuihin.

Lue tästä uusi Pihan kunnostusopas 2024 >>