AJANKOHTAISTA | 28.6.2023

Taloyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2023 –kilpailu on käynnistynyt

Taloyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2023 –kilpailu on käynnistynyt
Asunto-osakeyhtiö Säästökontu remontin jälkeen. Kuva Sakari Röyskö Ideastructura Oy.

Onnistuneita julkisivuremontteja etsitään

Taloyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2023 –kilpailu on käynnistynyt

Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävässä Julkisivuremontti-kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi myös muille korjaamista vielä harkitseville taloyhtiöille

Kilpailu on suunnattu asunto-osakeyhtiöille sekä pääosin asuinkäytössä oleville kiinteistöosakeyhtiöille. Julkisivuremontti on voinut valmistua vuosina 2021 tai 2022 tai otetaan vastaan vuoden 2023 elokuun loppuun mennessä. Kilpailuun ei voi ehdottaa sellaista kohdetta, jolla on osallistuttu aikaisemmin Julkisivuremontti-kilpailuun (edellinen kilpailu vuonna 2021).

Palkittavaa valittaessa tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti korjauksen onnistuneisuuteen ja kestävän kehityksen periaatteiden huomioimiseen. Huomiota ei kiinnitetä pelkästään tekniikkaan tai arkkitehtuuriin, vaan valmisteluvaiheesta lopputuloksen onnistuneisuuteen saakka.

Miten ehdokkaaksi?

Ehdotuksia voivat tehdä taloyhtiöt ja muut kiinteistönomistajat, isännöitsijät, suunnittelijat, urakoitsijat, materiaalitoimittajat.

Kilpailun säännöt ja ohjeet sekä aineiston toimitustavat löytyvät Julkisivuyhdistys JSYn kotisivulta osoitteesta https://julkisivuyhdistys.fi/kilpailut/julkisivuremontit/

Ehdotukset pyydetään 21.8.2023 mennessä.

Palkintona on rahaa, kunniakirja ja laatta muistona palkitsemisesta. Voittajat julkistetaan Kiinteistö 2023 -tapahtumassa 11.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Julkisivuyhdistyksen ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n sekä Suomen Messusäätiön kanssa, joka on myöntänyt 3 000 euron palkintorahan.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Julkisivuyhdistyksen edustajien lisäksi Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Isännöintiliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja AKHAn edustajat.

Onnistuneita hankkeita palkitaan

Julkisivuremonttikilpailussa on palkittu historian aikana hyvin erityyppisiä ja eri aikakauden rakennusten julkisivukorjauksia. Arkkitehtuurin ja teknisen toteuttamisen lisäksi huomiota on aina kiinnitetty koko hankkeeseen, valmisteluvaiheeseen, asukkaiden ja osakkaiden huomioimiseen, viestintään, hankkeen toteuttamisen sujuvuuteen ja lopputulokseen jne.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin palkittiin turkulaisen As Oy Raskintornien julkisivuremontti. Tuomaristo piti Turun Runosmäen lähiössä sijaitsevan kerrostaloyhtiön julkisivuremontin toteuttamista erinomaisena osoituksena asukkaiden kuuntelemisen tärkeydestä ja merkityksestä laadukkaan ja kestävän julkisivukorjaushankkeen läpiviemisessä.

Julkisivuremontti 2022 -kilpailun voitti Espoon Matinkylässä sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Säästökontu. Taloyhtiön remontissa kunnioitettiin tuomariston mukaan erinomaisella tavalla Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan vuonna 1958 rakennetun kerrostalon arkkitehtuuria. Korjaus oli vaativa etenkin julkisivujen detaljiikan ja materiaalien osalta.

Lisätietoja kilpailusta:

Maritta Koivisto, arkkitehti SAFA, Rakennustuoteteollisuus RTT, Julkisivuyhdistys ry, puh. +358 40 900 3577, maritta.koivisto@rt.fi

Riina Takala-Karppanen, sihteeri, Julkisivuyhdistys, puh. +358 40 502 1769, sihteeri@julkisivuyhdistys.fi

Rakennusteollisuus RT ry edustaa laajasti rakennusalan yrityksiä elinkeinopoliittisissa, teknisissä ja työmarkkina-asioissa. RT-liittoyhteisöön kuuluu kuusi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Infra, Rakennustuoteteollisuus, LVI-tekninen urakointi, Talotekninen teollisuus ja kauppa sekä Pinta. Toimialojen yhteensä lähes 3 000 jäsenyrityksen palveluksessa on 60 000 henkilöä. Jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljardia euroa.

Julkisivuyhdistys r.y. – Vuonna 1995 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää julkisivujen hyvää esteettistä ja teknistä rakentamistapaa. Julkisivuyhdistys palvelee talo- ja kiinteistöyhtiöitä mm. netistä löytyvällä JUKO-ohjeistokansiolla ja Betonivauriovideolla, minkä lisäksi on tuotettu JUKO- Julkisivujen korjausopas. ”Julkisivu on kaikkien asia.” www.julkisivuyhdistys.fi

Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry AKHA edistää hyvää, ammattimaista ja eettisesti korkeatasoista asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitustyöskentelyä sekä kehittää jäsentensä ammattitaitoa hallitustyöskentelyssä. Se myös lähentää asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusten ja yhteiskunnan muiden vaikuttajien toimia toisiinsa, lisää ymmärrystä ja yhtenäistää eri osapuolien välisiä tavoitteita. https://akha.fi/