AJANKOHTAISTA | 26.4.2023

Vuoden 2023 rakennusalan diplomi-insinööri on eurokoodiasiantuntija Auli Lastunen

Vuoden 2023 rakennusalan diplomi-insinööri on eurokoodiasiantuntija Auli Lastunen
Kuva: RIL/Katri Lehtola

RIL on valinnut Vuoden 2023 rakennusalan diplomi-insinööriksi kokeneen rakennustekniikan DI:n Auli Lastusen. Lastunen toimii Rakennustuoteteollisuus RTT:llä eurokoodiasiantuntijana. Palkinto julkistettiin 20.4.2023 RILin kevätkokouksen yhteydessä Tampereella.

RILin hallituksen mukaan Lastunen täyttää erinomaisesti Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteerit. Niitä ovat muun muassa laadukas insinööriosaaminen, positiivinen vuorovaikutus ja ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

”Auli Lastunen on tehnyt hyvin vaikeaa aihetta eli standardisointia kiinnostavaksi laajalle yleisölle. Hän on esimerkillinen, aktiivinen ja positiivinen vuorovaikuttaja, joka edistää ammattikunnan arvostusta tekemällä muun muassa rakennesuunnittelusta ymmärrettävää ja mielenkiintoista infograafien avulla.”

Vuoden DI:n erilaisissa työryhmissä koulittuja yhteistyötaitoja arvostetaan korkealle. Hän on edustanut suomalaista rakennesuunnitteluosaamista myös maailmalla esimerkiksi eurokoodien sekä eurooppalaisten tuotestandardien valmisteluun linkittyvissä työryhmissä. Hänen kädenjälkensä näkyy useissa suomalaisissa maamerkeissä, kuten Kansi ja Areenassa -hankkeessa Tampereella sekä lukuisissa asuin- ja toimistotalohankkeissa.

”Koen rakennesuunnittelijan työn valtavan tärkeänä. Sen myötä pystyy vaikuttamaan todella paljon esimerkiksi rakennuksen hiilijalanjälkeen. Tällä alalla voi suunnittelijana todella vaikuttaa”, Auli Lastunen sanoo.

Auli Lastunen on työskennellyt aiemmin työurallaan mm. Sitowisella betoniasiantuntijana linkittyen muun muassa korkeiden rakennusten suunnitteluun, Rambollilla FEM-asiantuntijana, Tampereen yliopistossa tuntiopettajana ja VTT:llä tutkijana hankkeessa, jossa simuloitiin lentokoneen törmäystä betoniseinään.