Kaupallinen yhteistyö

Lauri Maijalan kausi alkaa Lahden kaupunginteatterissa

Lauri Maijalan kausi alkaa Lahden kaupunginteatterissa
The Black Rider - casting of the magic bullets. Kuva: Vuokko Salo

Ihminen elää keskimääräisesti yhden elämän, mutta teatterissa voimme elää tuhat elämää.

Näin sanoo Lahden kaupunginteatterin uusi johtaja Lauri Maijala, jonka suunnittelema ensimmäinen ohjelmisto on syksyllä 2024. Myös teatterin visuaalinen ilme ja logo sekä nettisivut päivitettiin tälle vuosikymmenelle. Suunnitelmissa on laajentaa uutta ilmettä myös yleisötiloihin.

– Uudessa logossa voitte nähdä piirteitä betonibrutalismista, kaupunginteatterin näyttämötornit, kaikuja 1960-luvun idealismista, 1930-luvun funtionalismista ja 2020-luvun uskosta tulevaisuuteen, visioi Maijala.

Lahden kaupunginteatteri on valittu teatteritalon modernin arkkitehtuurin merkkiteosten joukkoon. Valinnan tehnyt Docomomo International on 1988 perustettu kansainvälinen modernin arkkitehtuurin tutkimus- ja suojelujärjestö. Järjestöön kuuluu noin 70 paikallisosastoa kaikista maanosista.

Syksyn ohjelmistossa viisi ensi-iltaa

Koko perhettä riemastuttava moderni klassikko aloittaa näytäntökauden. Elokuun viimeisenä päivä saa ensi-iltansa Fedja-setä, kissa ja koira. Se on villi ja vapauttavan anarkistinen seikkailu halusta toimia oikein. Minna Lund on sovittanut Eduard Uspenskin (1937–2019) lumoavasta klassikosta räväkän, uuden ja tärkeän kansansadun, joka koskettaa meitä ihan kaikkia. 

Syksyn musikaali on harvinaista herkkua Suomessa. The Black Rider – casting of the magic bullets on Lahden kaupunginteatterin johtajan Lauri Maijalan ohjaama koominen kauhusatu aikuisille, intohimoinen rakkaustarina ja oopperamittakaavan melodraama. Tom Waitsin pirullinen rock-ooppera intohimoisesta rakkaudesta ja tarjouksista, joista kannattaa kieltäytyä. Paholaisen roolissa on teatterin uusi näyttelijä Vilma Kinnunen, muissa päärooleissa Aurora Manninen ja Tuomas Korkia-Aho. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 7.9.2024. Ikäsuositus on 14 vuotta. Esityskielet ovat suomi ja englanti.  

Lauri Maijala ohjaa myös perheen pienimmille Kirsi Kunnaksen rakastetun klassikkoteoksen Tiitiäisen satupuu. Sitä esitetään 25.9. alkaen uusitulla Lämpiönäyttämöllä.

Virginia Woolfin romaaniin perustuva Orlando saa ensi-iltansa 9.10. Ohjaus on Tommi Kainulaisen. Aatelisnuorukainen Orlando lähtee etsimään itseään halki vuosisatojen, rakastaa niin ihmisiä kuin runouttakin, pettyy niin ihmisiin kuin runouteenkin, löytää itsensä kaukaisilta mailta ja tutuilta kotikonnuilta, aina uudestaan tutun tammipuun syleilystä. Nimiroolissa on Aurora Manninen.

Syksyn viimeinen ensi-ilta 12.10. on Thelma & Loviisa, eeppinen western ja henkeäsalpaava roadnäytelmä kahdesta ystävyksestä pakoretkellä halki Suomen – aina kaukaiseen Arizonaan asti. Thelma ja Loviisa ovat kaksi aivan tavallista naista, jotka lähtevät kauan odotetulle lomamatkalle. Heti reissun alkuvaiheessa käynnistyy kuitenkin tapahtumaketju, jonka jälkeen paluuta entiseen elämään ei enää ole. Nimirooleissa Sara Paasikoski ja Anna Pitkämäki. Useita menestysteoksia tehneen, visionaarisen Minna Harjuniemen ohjaama ja kirjottama Thelma ja Loviisa on teatterispektaakkeli ja syksyn aivan satavarma teatteritapaus.

Thelma & Loviisa. Kuva: Tero Ahonen

Esitysajat ja työryhmät löydät teatterin nettisivuilta:
lahdenkaupunginteatteri.fi

Lisätietoja:
Jetta Kuitunen
tiedottaja, Lahden kaupunginteatteri
puh. 050 3836540
email: Jetta.Kuitunen@lahti.fi