K-kampus, Keskon päätoimipaikka

Helsingin Kalasatamaan kesällä 2019 valmistunut Keskon uusi päätoimipaikka K-kampus kokoaa yhteen 1800 työntekijää useista eri Keskon pääkaupunkiseudun toimipisteistä. Moderni ja muuntojoustavaksi työympäristöksi suunniteltu päätoimipaikka toimii samalla myös näyteikkunana Keskon tuotevalikoimalle ja palveluille.

K-kampuksen rakennus muodostaa korttelin, jolla on oma vahva identiteetti. Helsingin keskustassa harvinainen ratkaisu, kokonainen oma kortteli, on tarjonnut mahdollisuuden suunnitella K-kampuksesta mielenpainuvan arkkitehtonisen kokonaisuuden, joka viestii Keskolle tärkeitä arvoja, asiakaslähtöisyyttä ja vastuullisuutta. Arkkitehtuurilla on tavoiteltu aikaa kestävää modernia skandinaavisuutta – kestävyyttä ja rehellisyyttä. Suurilta linjoiltaan rakennus on näyttävä ja komea, mutta yksityiskohdissaan harkittu ja hyvin tarkoituksenmukainen.

K-kampukselle haetaan BREEAM- ja Green Office -ympäristösertifikaatteja, ja siitä tulee Suomen ensimmäinen toimitalo, jossa on hiilineutraali jätehuolto.

K-kampus

Tilaohjelma: Keskon päätoimipaikka:

JKMM-arkkitehdit suunnitteluryhmä:

Hankkeessa mukana:

Tutustu artikkeliin ”Keskon uusi päätoimipaikka K-kampus” Betoni-lehdessä:K-kampus Betoni-lehdessä:

1/2020

Valmistumisvuosi: 2019

Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit Oy

Rakennuttaja: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Elementtitoimittaja: Parma Oy

Sijainti

Työpajankatu 12
00580 Helsinki