Betonipaalu – varma ja kestävä perustus

Betonipaalu on ympäristöjalanjäljestään huolehtivan perustamistapa, sillä betoni on luja, pitkäikäinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen materiaali, joka kestää hyvin maaperän rasituksia.

Betoninen  lyöntipaalu on yleensä paras ja edullisin perustamistapa, erityisesti savi- ja pehmeikköalueilla, kun kantava maakerros on syvällä. Betonipaaluilla saadaan rakennuksille varma ja kestävä perustus kohtuullisilla paalumäärillä.

RT®-betonipaaluperustus tuo monenlaista lisäarvoa kaikille rakennushankkeen osapuolille.

Käyttöikä vähintään 100 vuotta
Lyötävillä teräsbetonipaaluilla voidaan rakentaa heikosti kantaville maapohjille nopeasti ja kustannuksiltaan kilpailukykyisiä perustuksia. Rakennusten perustuksia on erittäin hankala korjata rakennuksen elinkaaren aikana, joten niille suunniteltu käyttöikä on yleensä vähintään 100 vuotta, mikä saavutetaan jo normaaleilla RT®-betonipaalutuotteilla. Teräsbetonipaalut on osoittaneet hyvän säilyvyytensä myös käytännössä, sillä niistä on maailmalla jo yli sadan vuoden käyttökokemus.

Hyvä kuormituksenkestävyys
Yksittäisillä teräsbetonipaaluilla on hyvä kantavuus sekä nurjahduskestävyys ja niillä on helppo rakentaa jäykkien liitosten ja jatkosten avulla rakennusta hyvin stabiloivia perustuksia, myös vaakakuormille.

Nopeasti asennettava ja hinnaltaan kilpailukyinen
Pitkienkin peruspaalujen asentaminen on nopeata helposti asennettavien ja jäykkien jatkososien avulla.

Ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen perustusratkaisu
Lyötäviä teräsbetonipaaluja käyttäen heikosti kantavien maapohjien perustuksissa on mahdollista alentaa rakentamisaikaisia CO2-päästöjä ja siten säästää ympäristöä verrattuna muihin perustusratkaisuihin, lisäksi pitkä käyttöikä alentaa myös rakennuksen koko elinkaaren hiilijalanjälkeä.

Kestää maaperän kemiallisia rasituksia
Valitsemalla oikeita olosuhteisiin soveltuvia RT®-betonipaalutuotteita saadaan aikaan kestäviä paaluperustuksia erilaisiin maaperän aiheuttamiin kemiallisiin ja fyysisiin ympäristörasituksiin, jotka selvitetään ennakolta maaperätutkimusten avulla.

Suomalainen tuote
RT®-betonipaalutuotteet ovat kotimaisia tuotteita, jotka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista ja varusteista

Lisätietoa RT® Betonipaaluista ja niiden käytöstä löytyy alla ladattavasta RT® Betonipaalujen Tuotelehdestä

Huom! Valitse kategoria Talonrakennustuotteet sekä tuoteryhmä Paalut

Lisätietoja:


Ari Mantila

Ari Mantila

Jaospäällikkö, DI

valmisbetoni, paalut, putket ja kaivot sekä betonistandardit

+358 400 201 507

ari.mantila@rakennusteollisuus.fi