Piharakentaminen

Piharakentaminen

Betoniset pihakiveykset täyttävät useimpien pihan rakentajien ja kunnostajien toiveet osana helppohoitoista ja näyttävää pihapiiriä. Pinnoitettavia alueita ovat mm. polut ja käytävät, oleskelu- ja grillialueet, pääsisäänkäynti ja autolla liikennöitävät alueet. Lisäksi myös huoltopiha, kuten tomutus- ja pyykinkuivaustelineen sekä jätekatoksen alusta, kannattaa päällystää pihakivin jo pelkästään puhtaanapidon helpottamiseksi.

Kiveyksellä voi helposti ohjailla kivettävän alueen toimintoja ja luoda visuaalista ilmettä yhdistelemällä eri värejä ja muotoja. Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella.

Erilaiset ladontakuviot antavat lähes rajattoman mahdollisuuden yksilöllisiin kivipintoihin. Perusmallien, kuten tiili-, parketti-, kalanruoto- ja ympyräladonnan lisäksi on lukuisia mahdollisuuksia tehdä omia ladontasovellutuksia sekä yhdistellä keskenään betonikiviä ja -laattoja. Eri kivimalleja yhdisteltäessä mitoitukset ja kivien yhteensopivuus on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Monella pihakivivalmistajalla on myös tarjota kivisarjoja, joissa on valmiina useampia erikokoisia toisiinsa yhteensopivia kiviä tai laattoja.

Modernien tuotantomenetelmien myötä pihakivien valikoimiin on tullut paljon uusia, eri tekniikoilla valmistettuja pintakäsiteltyjä tuotteita kuten esimerkiksi profiloitupintaisia luonnonkiviä muistuttavia kiviä ja laattoja, ja erilaisia vanhan näköiseksi työstettyjä kiviä ja laattoja.

Pihakiveys sopii hyvin myös sellaisille piha-alueille, joilla kasvit tai nurmikko eivät viihdy. Istutusten rajaaminen betonikivillä tai betonisella reunakivellä vähentää kitkemistä.

Pihakivien ja laattojen laaja valikoima mahdollistaa väreillä, kuvioilla ja rajauksilla leikittelyn ja yksilölliset ratkaisut. Lähes kaikkia kiviä, myös nurmikon reunakiviä, on saatavissa useina luonnonläheisinä väreinä. Valitse oma suosikkikivesi ja taloosi sen ympäröivään luontoon sopiva värimaailma. Useimmiten paras tulos saavutetaan hillityillä kuvioilla ja harkitulla värien käytöllä.

Voit tutustua suomalaisten kivivalmistajien monipuoliseen betonisten pihakivien, laattojen ja kalusteiden valikoimaan erillisillä pihakivi.com -sivuillamme. Sieltä saat myös vinkkejä ja opastusta pihan suunnitteluun ja kivien asennukseen.

Ideoita pihaan

Ohjeita suunnitteluun ja asennukseen

 Sivusto:

 Oppaita:

O