Uutiset | 31.3.2022

Vuoden Betonirakenne 2021 valittu

Vuoden Betonirakenne 2021 valittu
Taideyliopiston Mylly, Kuva Tuomas Uusheimo

Vuoden Betonirakenne 2021 voittajakohde on Taideyliopiston Mylly

Taideyliopiston uusi rakennus Mylly palkitaan Vuoden 2021 Betonirakenteena yksilöllisestä ja taitavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta rakennuttamisesta ja toteutuksesta, jossa betonilla on näkyvä rooli yksityiskohtia myöten. ”Sekä peruskorjatut vanhat että uudet betonirakenteet ja -pinnat ovat rakennuksessa laajalti esillä. Valmistunut kokonaisuus on kiinnostava esimerkki kestävän, arkisen betonisen tuotantorakennuksen muuntojoustavuudesta taideopetuksen ja kulttuurin käyttöön ainakin seuraavaksi sadaksi vuodeksi, jossa uusi toiminta on nähtävissä ja koettavissa. Rakennus on helposti lähestyttävä avara julkitila näyttelytiloineen ketään pois sulkematta, mutta se tarjoaa myös yksityiset tilat taiteen tekemiselle”, kiittää tuomaristo.

Taideyliopiston Mylly, Helsinki
Suunnittelusta ja toteutuksesta palkitaan:
Rakennuttaja: Veritas Eläkevakuutus
Käyttäjä: Taideyliopisto
Arkkitehti- ja sisustussuunnittelu: JKMM Arkkitehdit Oy
Rakennesuunnittelu: Vahanen Suunnittelupalvelut Oy
KVR Pääurakoitsija: Lujatalo Oy

Tutustu tästä tarkemmin tuomariston perusteluihin: >>

Lehdistötiedote Vuoden Betonirakenne 2021 (pdf)

Kohteen lehdistökuvat >>