Kattotiilet

Kattotiilet

Betonikattotiili on nykypäivän omakotirakentajan käytetyimpiä katemateriaaleja, joka soveltuu erityisesti kivitaloihin. Se on kestävä ja pitkäikäinen sekä hyvin hiljainen katemateriaali. Betonitiilikaton käyttöikä on normaalisti 50-70 vuotta, joten betonikattotiilen ajattomuus sekä käytön vaivattomuus pääsevät oikeuksiinsa.

Betonikattotiilet valmistetaan läpivärjätystä betonista, jossa betonimassaan sekoitetaan tiilen perusvärin mukainen väripigmentti. Kattotiili valmistetaan kuivapuristamalla betonimassa aluslevyille, jonka jälkeen tiili lujittuu kovettumiskammiossa. Kattotiilet pintakäsitellään erityisesti kattotiilille suunnitelluilla betonimaaleilla ja/tai -käsittelyaineilla.

Betonikattotiilistä löytyy vaihtoehtoja sekä tiilen muotoon että väreihin liittyen. Soveltuva vaihtoehto löytyy varmasti sekä moderniin että perinteiseen rakennukseen.

Koko katto rakentuu betonikattotiilen lisäksi useista erikoistiilistä, täydennysosista sekä kattotarvikkeista. Kattotiilitoimittajat tarjoavatkin asiakkaalle kattokokonaisuuksia, jolloin eri osien yhteensopivuus ja koko katon toimivuus tulee varmistettua. Betonikattotiilien asennus sujuu melko vaivattomasti hartiapankkirakentajaltakin valmistajien ohjeita noudattaen, mutta erikoisosaamista on saatavissa alan asennusliikkeiltä.

BMI Ormax

Värivaihtoehtoja löytyy runsaasti.