Uutiset | 6.10.2015

Ajaton laatu meren äärellä ansaitsi Kestävä Kivitalo -palkinnon

As Oy Helsingin Kuunarille on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto 2015. Paikallarakennettu taloyhtiö valmistui Helsingin Lauttasaaren vuonna 2014. Upea sijainti ansaitsi huolella suunnitellun ja laadukkaasti paikalla rakennetun talon. Rakennusosakeyhtiö Hartelan toteuttama kohde koostuu kolmesta, viisikerroksisesta erillisestä kerrostalosta, joiden alla on yhteinen paikoitushalli. Yhtiön kaikista 39 asunnosta on merinäköala. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi L-Arkkitehdit Oy. Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Toiminnalle luotiin suuntaviivat vuonna 1994 Rudus Oy:n aloitteesta. Helsingin Kuunarin arkkitehtuurissa on otettu onnistuneesti huomioon merellinen ympäristö. Arkkitehtuuri on harmonista ja ympäristöönsä hyvin istuvaa. Rakennuksen klassista ilmettä on kevennetty modernein tyylikeinoin. Paikallarakentaminen otettiin suunnittelun lähtökohdaksi jo aivan alkuvaiheessa.
Julkisivut ovat osin puhtaaksimuurattua tiiltä ja osin rappausta. Alakerroksessa ja aidoissa on käytetty myös luonnonkiveä. Rakennusten runko on tehty pääosin paikalla valaen. Avarat asunnot on sijoitettu rakennuksen kulmiin siten, että niistä avautuvat näkymät kahteen suuntaan. Paikallarakentamisen ansiosta asunnoista saatiin normaalia hieman korkeammat ja niissä on lattialämmitys sekä korkeat ikkunat. Väljät parvekkeet on tehty ulokeparvekkeina.

As Oy Helsingin Kuunari, Vattuniemen puistotie 3, Helsinki

– valmistunut 2014
– rakennettu paikallarakentamisen periaattein: paikallavalettu vaakarunko, myös pystyrungosta merkittävä osa valettu paikalla, muuratut ja osin rapatut julkisivut
– 3 erillistä viisikerroksista kerrostaloa, joiden alla yhteinen pysäköintitila lisäksi kaupungin päiväkoti
– huoneistoala 3 000 m2, kerrosala 5 500 m2
– 39 asuntoa, keskipinta-ala 77 m2
– perustajaurakointi: Rakennusosakeyhtiö Hartela
– arkkitehtisuunnittelu: L-Arkkitehdit Oy, arkkitehti SAFA Mari Ille
– rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Teknokolmio Oy, toimitusjohtaja Timo Luostarinen

Kestävä Kivitalo -palkinto

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Toiminnalle luotiin suuntaviivat vuonna 1994 Rudus Oy:n (silloinen Lohja Rudus) aloitteesta.
Vuoden 2015 palkinnon saivat As Oy Helsingin Kuunarin toteuttajat Rakennusosakeyhtiö Hartela, L-Arkkitehdit Oy ja Insinööritoimisto Teknokolmio Oy.

Aikaisemmin on palkittu seuraavien kohteiden toteuttajat: As Oy Helsingin Tervapääskynen, As Oy Ratinanrata Tampere, Kuopion Keilankannan paikallarakennetut asuintalot, As Oy Oulun Etumasto, Katajanokan Mastokadun kortteli, As Oy Tampereen Charlotta, Siilinjärven Vuorelan kivirakenteinen asuinalue, Tampereen Onkiniemi ja Vantaan Kartanokoski.

kestava_kivitalo1Kestava_kivitalo2