Uutiset | 18.1.2016

YBT aloittaa elementtituotannon Haaparannalla

YBT-Sverige-HaparandaYBT Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö YBT Sverige AB on ostanut Haaparannan teollisuusalueelta lähes kahden tuhannen neliön betonielementtien valmistukseen rakennetut tuotantotilat, joissa yritys aloittaa betonielementtien valmistuksen ensi kesään mennessä. Tuotantotilat ovat olleet viime vuosina teräspajakäytössä.
– Tuotantotilat mahdollistavat monipuolisen ja tehokkaan betonivalmisosatuotannon, ja YBT investoi merkittävästi tehtaan tuotantolinjoihin nopealla aikataululla. Tuotannon käynnistyttyä uusi tehdas työllistää 15 henkilöä, kertoo YBT:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen.
YBT Sverige AB:n myyntityöstä vastaa DI Krister Jansson, joka on alan pitkän linjan ammattilainen. Jansson on ollut avainasemassa YBT:n Ruotsin toiminnoissa jo yli kymmenen vuotta.

Haluamme lähemmäs asiakasta

Ylitorniolla perustettu YBT on jo pitkään toiminut Ruotsin betonielementtimarkkinoilla.
– Suurin osa merkittävistä referenssikohteistamme löytyy Ruotsista. Olemme tehneet teollisuuteen mm. LKAB:lle, SCA:lle ja Söderenergille suurtoimituksia suunniteltuna, toimitettuna ja asennettuna. Myös matkailurakentamisen näyttävin kohde, Copperhill Mountain Lodge, löytyy Åresta, Juha Alapuranen sanoo.
Haaparannan tehtaan perustaminen on tärkeä askel YBT:n strategisessa tavoitteessa palvella asiakkaita suunnittelusta asennukseen.
– Haaparannan tehdas vahvistaa edelleen asemaamme Ruotsin markkinoilla. Tavoitteemme on tarjota tuotteitamme ja palveluitamme helpommin paikallisten saataville. Haluamme lähemmäs asiakasta myös Ruotsissa, toteaa Juha Alapuranen.
YBT:n Suomen tehtaat sijaitsevat Ylitorniolla, Raahessa ja Kuhmossa. YBT:n palveluksessa työskentelee nykyään 50 betonialan ammattilaista, ja yrityksen tuotannosta noin puolet on jo yli kymmenen vuoden ajan toimitettu Ruotsin markkinoille.
– YBT hoitaa myös työmaapalvelut itse. Asennuksista vastaa kaksi asennustiimiä sekä oma autonosturi, korostaa Juha Alapuranen.

Lisätietoja:
YBT Oy, Juha Alapuranen, puh. +358 400 696 695
www.ybt.fi

YBT Oy on laadukkaiden betonivalmisosien valmistaja, joka tarjoaa tarvittaessa täyden palvelun suunnittelusta asennukseen. Sukupolvelta toiselle kantavat betonirakennukset kestävät aikaa, kulutusta ja katseita. Perheyrityksen historia on alkanut jo vuonna 1958. Pitkät perinteet antavatkin toiminnallemme vankan perustan. YBT on kuulunut vuodesta 1998 korkeimpaan AAA-luottokelpoisuusluokkaan.
Tuotantotehtaamme sijaitsevat Ylitorniolla (pääkonttori), Raahessa ja Kuhmossa. Lisäksi YBT on osakkaana Prefabmästarna Sverige AB:ssa, jonka tuotantotehdas sijaitsee Öjebynissä. Palveluksessamme työskentelee 50 betonialan ammattilaista, jotka toteuttavat työn turvallisesti ja laadukkaasti tehdasolosuhteissa. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja kustannuksia säästävän toiminnan.