Uutiset | 13.10.2020

Elämäntyönä elementit – Pauli Oksman palkittiin innovatiivisesta työstään betonirakentamisen parissa

Vuoden 2020 elementtisuunnittelijapalkinnon on voittanut DI Pauli Oksman Siilinjärveltä

Tämän vuoden elementtisuunnittelijapalkinto jaetaan elämäntyöpalkintona. Oksman on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suunnittelun parissa. Hänen erityisosaamisenaan ovat mm. rakennesuunnitelmien ulkopuolinen tarkastaminen, taloudellisuus- ja runkoratkaisuvertailut sekä esi- ja jälkijännitetyt teräsbetonirakenteet. Hän on toiminut poikkeuksellisen vaativien betonirakenteiden suunnittelijana. Hänellä on innovatiivinen lähestymistapa uusiin ja ennalta tuntemattomiin ja ehkä kokeilemattomiin ideoihin ja ajatuksiin sekä ongelmanratkaisukyky vaikeissakin tilanteissa. Hänellä on myös kyky tulkita normeja ja määräyksiä, sekä niiden suurta ajatusta. Tähän auttaa tietenkin niiden poikkeuksellisen hyvä tuntemus. Oksman on myös jakanut tietotaitoaan Betoniteollisuus ry:n elementtijaoksen eri työryhmissä.

Insinööritoimisto SRT Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Pauli Oksman on siirtynyt 1.7.2020 alkaen vanhemmaksi neuvonantajaksi ja jatkaa myös yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Pauli Oksman toimi vuosina 1984 – 2006 suunnittelujohtajana ja nimitettiin toimitusjohtajaksi 2006.

Betoniteollisuus ry:n elementtijaoksen kolmannen kerran järjestämän vuoden elementtisuunnittelijakilpailun tarkoituksena on kannustaa kehittämään laadukasta betonielementtisuunnittelua. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailussa palkitaan voittanut elementtisuunnittelija 5.000,- eurolla.

Palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat yhteistyökyky, suunnitelmien laatu, aikataulujen pitävyys, tekninen osaaminen ja kustannustietoisuus. Palkinto voidaan myöntää myös elämäntyöpalkintona betonielementtien suunnittelijana ansioituneelle elementtisuunnittelijalle.

Vuoden 2020 elementtisuunnittelijakilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Juha Rämö ja jäseninä Betoniteollisuus ry:n elementtivaliokunta. Tuomariston sihteerinä toimi jaospäällikkö Janne Kihula Betoniteollisuus ry:stä.

Lisätietoja: Betoniteollisuus ry: Janne Kihula, puh. 040 514 6510

Lehdistötiedote ja -kuva ladattavissa tästä:

Vuoden 2020 elementtisuunnittelijapalkinto

Pauli Oksman