Uutiset | 1.3.2022

Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailun sarjavoittajat ja parhaat parantajat selvillä

Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailun sarjavoittajat ja parhaat parantajat selvillä

Betoniteollisuuden jo kahdettatoista kertaa järjestetyn työturvallisuuskilpailun sarjakohtaiset tulokset on julkaistu. Kilpailun sarjavoittajat valitaan tehtailla tehtävien auditointien ja tehtaan turvallisuutta kuvaavien tunnuslukujen perusteella.

Tällä kertaa kilpailukärki on monotonista luettavaa, sillä Rudus valtasi kisassa kärkisijan kaikissa kolmessa sarjassa, toteaa kilpailun järjestäjän edusta, toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä. Elementtisarjan voitti Rudus Oy:n Kotkan tehdas, betonituotesarjassa paras oli Ruduksen Orimattilan tehdas ja valmisbetonisarjassa niin ikään Rudus Oy:n Kemin mobiilitehdas.

Turvallisuustasoaan eniten onnistuivat parantamaan elementtisarjassa Betset Oy:n Kyyjärven elementtitehdas, tuotesarjassa Lujabetoni Oy:n Loimaan paalu- ja infratuotetehdas ja
valmisbetonisarjassa Rudus Oy Vanttilan valmisbetonitehdas.

Kokonaiskilpailun voittajan valitsee sarjavoittajien keskuudesta kolmijäseninen tuomaristo. Kokonaiskilpailun voittaja julkistetaan Betoniteollisuuden Kesäseminaarissa Kirkkonummella perjantaina 19.8.2022.

Taustatietoa Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailusta

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 alkaen, poikkeuksena vuosi 2020, jolloin kilpailu jouduttiin perumaan koronan takia. Kilpailu käytiin yhteensä 50 tuotantolaitoksen kesken kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (38 tehdasta), valmisbetonitehtaat (5 tehdasta) ja betonituotetehtaat (7 tehdasta).

Kilpailussa kukin tehdas pisteytettiin Elmeri+-järjestelmän mukaisen turvallisuusmittauksen, tapaturmataajuuden ja tapaturmapoissaolojen sekä työntekijöille tehdyn turvallisuuskulttuurikyselyn perusteella. Tuotantolaitosten turvallisuustason auditoinnin ja mittaukset toteutti Tapaturva Oy Juha Merjaman johdolla. Kolmihenkinen tuomaristo valitsee kokonaiskilpailun voittajan sarjavoittajien joukosta tehdaskäyntien ja tehtaan henkilökunnan haastattelujen pohjalta.

Kilpailun tuomariston muodostavat puheenjohtaja Matti Harjuniemi Rakennusliitosta, ylitarkastaja Keijo Päivärinta Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta ja toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä.

Työturvallisuuskilpailun tavoitteena on ollut yritysten työturvallisuustyön motivaation kohottaminen, hyväksi todettujen turvallisuuskäytäntöjen levittäminen ja yritysten turvallisuudesta vastaavien henkilöiden kannustaminen.

Lisätietoja:

Jussi Mattila
Toimitusjohtaja
Betoniteollisuus ry
Puh. 0400 637 224

Juha Merjama
Toimitusjohtaja
Tapaturva Oy
Puh. 040 752 5247