Uutiset | 6.10.2022

Vuoden Elementtisuunnittelija 2022 palkinto: Tiia Lyytinen – Sweco

Vuoden Elementtisuunnittelija 2022 palkinto: Tiia Lyytinen – Sweco

Vuoden Elementtisuunnittelija 2022 palkinnon on voittanut DI Tiia Lyytinen Oulusta.

Tiia Lyytinen on yrityksen yksi vahvimmista elementtisuunnittelun osaajista. Tiian vankka kokemus yhdistettynä hyvään ihmistuntemukseen, monipuoliseen tekniseen osaamiseen ja

laadusta tinkimättömään asenteeseen tekee Tiiasta juuri oikean valinnan vuoden 2022 elementtisuunnittelijaksi.

Tiian ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuu yhteistyökyky niin ulkoisten sidosryhmien kuin sisäisenkin projektitiimin kanssa. Tiia on haluttu ohjaaja nuorempien suunnittelijoiden keskuudessa. ”Tiian tietämys elementtisuunnittelusta on päätä huimaavaa!” kertoo yksi hänen työtovereistaan. Hänellä on valtava osaaminen niin mitoituspuolen kuin detaljisuunnittelunkin osalta. Tiian kykyä ja halua oppia uutta kuvastaa se, että 15 vuoden työuran jälkeen hän luki itsensä rakennetekniikan diplomi-insinööriksi.

Elementtisuunnittelua johtaessaan hän jaksaa varmistaa, että asiat on mietitty kaikkien osapuolien kannalta, aina työturvallisuudesta siihen asti, miltä lopulta esimerkiksi seinä tulee valmiina näyttämään. Saumat, pinnat, pintakäsittelyt ja muut on varmasti huomioitu. Hän ymmärtää myös jokaisen elementin kohdalla miettiä valmistamista, jotta tekeminen tehtaalla olisi mahdollisimman vaivatonta. Tiia pyrkii aina hyväksyttämään käytettävät ratkaisut etukäteen niin tilaajataholla kuin elementtitehtaan edustajilla, jolloin udelleensuunnittelua ei lähtökohtaisesti jouduta tekemään.

Pitkän työkokemuksen myötä, Tiia on nähnyt tietomallinnuksen kehittymisen ja hän jaksaa edelleen kehittää tietomallista saatavan datan hyödyntämistä ja ideoita, kuinka työskentelyä voitaisiin tehostaa. Hän osaa myös miettiä projektiin lähdettäessä mikä saattaisi olla sopivin ratkaisu valuosia valittaessa budjettiin ja aikatauluun peilaten.

”Tiia on nuorten suunnittelijoiden tuki ja turva, projektin rautainen ammattilainen ja kehittäjän paras ystävä ideoinnissa!” toteaa yksi hänen työtovereistaan.

Betoniteollisuus ry:n elementtijaoksen neljännen kerran järjestämän vuoden elementtisuunnittelijakilpailun tarkoituksena on kannustaa kehittämään laadukasta betonielementtisuunnittelua. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailussa palkitaan voittanut elementtisuunnittelija 5.000,- eurolla.

Palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat yhteistyökyky, suunnitelmien laatu, aikataulujen pitävyys, tekninen osaaminen ja kustannustietoisuus. Palkinto voidaan myöntää myös elämäntyöpalkintona betonielementtien suunnittelijana ansioituneelle elementtisuunnittelijalle.

Vuoden elementtisuunnittelija 2022 palkinnon tuomariston puheenjohtajana toimi Juha Rämö ja jäseninä Betoniteollisuus ry:n elementtivaliokunta. Tuomariston sihteerinä toimi jaospäällikkö Janne Kihula Betoniteollisuus ry:stä.

Lisätietoja:


Janne Kihula

Janne Kihula

Jaospäällikkö, DI

elementit, betonielementit ja -rakenteet, betonivalmisosien standardisointi, elementtisuunnittelu.fi sivuston ylläpito

+358 40 514 6510

janne.kihula@rakennusteollisuus.fi