Aistipaviljonki 2023

Tehtävänä oli suunnitella Aistipaviljonki Otaniemen Aalto-kampuksen viereisen meren lahden alueelle. Opiskelijat suunnittelivat yksittäisiä, noin 30 m2 suuruisia teräsbetonipaviljonkeja, jotka sai sijoittaa vapaasti maastoon. Jokaisen paviljongin teeman tuli perustua erilaisiin aistikokemuksiin, joissa mukana voivat olla eri luonnonelementit, näkymät, äänet, vesi, päivänvalon kiertokulku tai istutukset.

Paviljongit rakennettiin katettuina rakenteina ja myös ympäröivät alueet voitiin haluttaessa käsitellä ja peittää. Paviljongit rakenteineen suunniteltiin ja lopuksi työryhmä valoi betonista paviljongin mittakaavassa 1:10.

Jo yli 20 vuoden studiokurssin perinteeseen on kuulunut myös kurssin alussa järjestettävät kohde-excursiot ja tänä vuonna matkakohteina olivat Espoon ja Helsingin arkkitehtuurikohteet, kuten Tapiolan vesitorni, Tapiolan kirkko, Taidemuseo EMMA-Wee-Gee talo, Kannelmäen kirkko ja Roihuvuoren ala-aste esittelyineen.

Finnsementti Oy lahjoitti kurssilla tarvittavat sementit, erilaisia kiviaineksia sekä pigmentti- että seosaineita.

Tavoitteena kurssilla on tutustua betonirakentamisen mahdollisuuksiin, betonipintoihin ja ajankohtaisiin betonirakentamisen mahdollisuuksiin sekä ikääntymiseen että kierrätykseen liittyviin betonirakentamisen teemoihin. Myös betonin CO2 päästöihin ja betonin tulevaisuutta käsiteltiin luennoilla.

Lue koko artikkeli Betoni-lehdessä:

3/2023

Aistipaviljonki 2023

Valmistumisvuosi: 2023

Aalto-yliopisto, Arkkitehtuurin laitos, Otaniementie 14, 02150 Espoo

< Takaisin hakuun