Arkkitehtiopiskelijoilta ideoita lähiötalokorjaamiseen

Arkkitehtiopiskelijoille suunnatulla Kerrostalon korjauksen ideakilpailulla pyritään löytämään korkeatasoisia, monipuolisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita 1960–1980- luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen, toiminnalliseen kehittämiseen ja lisäkerrosten rakentamiseen sekä pihamiljöön parantamiseen.

Julkisivuyhdistys JSY ry on järjestänyt avoimen kilpailun vuodesta 2002 alkaen Tampereen, Oulun ja Aalto-yliopistojen arkkitehtiopiskelijoille yhteistyössä taloyhtiöiden sekä rakennusalan asiantuntijoiden ja -viranomaisten kanssa.

Syksyllä vuonna 2023 järjestetty kilpailu oli järjestyksessään 16. Kilpailun järjestelyistä vastasi Oulun yliopiston Arkkitehtuurin yksikkö ja tulokset julkistettiin maaliskuun 2024 lopulla Oulussa. ”Oppilaitoksen näkökulmasta tämän tyyppinen yhteistyömahdollisuus Julkisivuyhdistyksen ja alan toimijoiden kanssa on jo pitkään ollut hyvin arvokas lisä nimenomaan koulutuksen työelämälähtöisyyden vahvistamisen näkökulmasta”, kiittelee palkintolautakunnan puheenjohtaja, professori Janne Pihlajaniemi.

Kerrostalon korjauksen ideakilpailussa palkittiin seuraavat ehdotukset ja tekijät:

1. palkinto (2500,- €) nimimerkki ”Fokka”, tekijöinä Catarina Kukkonen ja Riku Miettusvaara.
2. palkinto (1500,- €) nimimerkki ”Yhdistelmä”, tekijänä Lauri Antila.
3. palkinto (1000,- €) nimimerkki ”Keidas”, tekijöinä Suvi Raski ja Sarianna Vuorinen.

Kaikki ovat Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön opiskelijoita.

Lue lisää Betoni-lehdestä:

2/2024

Arkkitehtiopiskelijoilta ideoita lähiötalokorjaamiseen

Valmistumisvuosi: 2023

Oulun yliopisto arkkitehtuurin yksikkö

< Takaisin hakuun