Asunto Oy Helsingin Viuhka

Asunto Oy Helsingin Viuhkan suunnittelu on tehty tietomallintamalla sekä pitkälle esivalmistettuja rakennusosia hyödyntämällä. Betonia on käytetty monipuolisesti. Materiaalin mahdollisuudet tulevat esiin niin rakenteissa kuin julkisivuissa.

Rakennuksessa on esivalmistettu runkorakenne. Välipohjat on tehty esijännitetyistä, tavanomaista leveämmistä massiivivälipohjalaatoista. Tällä tuotekehityksellä on nopeutettu työmaalla tapahtuvaa elementtiasennusta. Valmiissa, äänen eristystä painottavassa ja mittatarkassa rakenteessa on saatu vähemmän sisätiloissa näkyviä elementtisaumoja.

Välipohjien tekniikkalaattoihin on asennettu valmiiksi putki – ja viemäröintitekniikka. Rakennuksen talotekniikan pystynousut on sijoitettu tekniikkaseiniin, jotka ovat samalla osa rakennuksen kantavaa ja jäykistävää runkorakennetta. Talotekniikan integroinnilla runkorakenteeseen on saatu vähennettyä työmaan tahdistavia työvaiheita.

Rakennushankkeessa on kehitetty uusi parvekeratkaisu: ”noppaparveke”, joka valetaan valkobetonista yhtenä kappaleena. Parvekkeen vesieristykset, vedenpoistoputket ja pellitykset asennetaan elementtitehtaalla valmiiksi. Rakenteellisesti parveke toimii ulokeparvekkeen tavoin. Parvekemalli on otettu käyttöön nyt muissakin kohteissa.

Betonielementtitalon sandwich-ulkoseinien pinnoissa on käytetty sileää valkobetonia, graafista betonia ja maalattua pintaa. Katujulkisivujen noppaparvekkeet elävöittävät katumaisemaa ja erilaiset pintastruktuurit heijastavat valoa ja varjoja kiinnostavalla tavalla.

Asunto Oy Viuhka sijaitsee ahtaalla tontilla Vuosaaressa, Rastilan metroaseman vieressä. Se sopeutuu ja samalla uudistaa hyvin ympäristöään. Voittanut kohde on esimerkki siitä kunnianhimosta, jossa säädellyn vuokra-asuntotuotantokohteen puitteissa on kokonaisvaltaisesti kehitetty uutta ja innovatiivista asuntoarkkitehtuuria ammattitaitoisen rakennuttajan tuella. Se on osoitus ammattitaitoisesta rakennuttamisesta, suunnittelusta ja toteutuksesta, jossa hankkeen kaikki osapuolet ovat tehneet rakentavaa yhteistyötä.

Asunto Oy Helsingin Viuhka

  • Retkeilijänkatu 1, 00980 Helsinki
  • Bruttoala: 5476 brm2
  • Kerrosala: 4468,5 kem2
  • 11 kerrosta + 1 kellarikerros, yhteensä 82 asuntoa
  • Rakennuttaja: VVO-Yhtymä Oyj
  • Rakennesuunnittelija Sweco Rakennetekniikka Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy
  • Pääurakoitsija Fira Oy/KVR-urakka
  • Betonielementit Parma Oy ja Betonimestarit

Asunto Oy Helsingin Viuhka betoni-lehdessä:

1/2017 Vuoden Betonirakenne 2016: Asunto Oy Helsingin Viuhka

1/2017 Asunto Oy Helsingin Viuhka

Asunto Oy Helsingin Viuhka

Valmistumisvuosi: 2016

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Rakennuttaja: VVO-Yhtymä Oyj Rakennuttamisyksikkö

Elementtitoimittaja: Betonimestarit Oy, Parma Oy

Retkeilijänkatu 1, Helsinki, Suomi

< Takaisin hakuun