HASO Rantapuisto

Heka Pukinmäki Isonpellontie 6

Kunniamaininnan Vuoden 2019 Betonirakenne -kilpailussa sai Helsingin Pukinmäkeen Isonpellontie 6:een valmistunut kolmen viisikerroksisen asuinrakennuksen ja matalan piharakennuksen muodostama Haso Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 6:n muodostama harmoninen korttelikokonaisuus.

Tämä asuinkortteli sijaitsee Helsingin Pukinmäen rantapuistossa, Vantaanjoen arvostetussa kulttuurimaisemassa, jossa alueen maaperä on vanhaa jokisuistoa. Selkeästi rajattu korttelipiha on liitetty maaluiskalla luonnonmukaiseen piha-alueeseen ja puistoon. Kohteen suunnittelu ja toteutus perustuu rakennuttajana toimineen Helsingin kaupungin asuntotuotannon ja kaupunkisuunnitteluviraston 2015 järjestämään suunnittelukilpailuun, jonka voitti Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy kilpailuehdotuksellaan Nikamat.

Betonirakenteisen rakennuskokonaisuuden erityisansiot nousevat esiin varsinkin näyttävissä ja taidokkaasti suunnitelluissa julkisivuissa. Korttelin rakennusten julkisivut on toteutettu sandwich-rakenteisina. Varmatoimisilla ja edullisilla sandwich-elementeillä on saatu aikaan laadukasta julkisivuarkkitehtuuria, joissa suuret väribetoniset pinnat muodostavat ilmeikästä ja kiinnostavaa julkisivupintaa.

HASO Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 6:
Huoneistojen lukumäärä 153 kpl
Huoneistoala: 9 439 m2
Kerrosala: 12 100 kem2
Bruttoala: 14 365 brm2
Rakennesuunnittelu: Sweco Rakennetekniikka Oy/ Tommi Hokkanen, vastaava rakennesuunnittelija;Petri Rantanen, rakennesuunnittelija
LVI-suunnittelu: Amplan Oy
Sähkösuunnittelu: Elbox Oy
Pääurakoitsija: Varte Oy
Elementtisuunnittelu: JL-Rakenne Oy / Jorma Lyhty
Betonielementtien toimittaja: Suutarinen Yhtiöt Oy

Tutustu tästä tuomariston perusteluihin >>
Lehdistökuvat >>

HASO Rantapuisto Betoni-lehdessä

1/2020: Vuoden 2019 Betonirakenne -kilpailun kunniamaininta: HASO Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 6

3/2019: HASO Rantapuisto Heka Pukinmäki Isonpellontie 6 

HASO Rantapuisto

Valmistumisvuosi: 2019

Arkkitehti: B&M Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy

Rakennuttaja: Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT

Isonpellontie 4 ja 6, 00720 Helsinki

< Takaisin hakuun