Kokkolan kävelykeskusta

Valtakunnallinen Elävä Kaupunkikeskusta ry palkitsi keväällä 2011 Kokkolan onnistuneesta ja kokonaisvaltaisesta keskustauudistuksestaan. Monipuolinen ja hieno kaupunkikeskusta on raadin mukaan nyt esimerkkinä Suomen kaupunkikeskustoille. Palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare perusteli voittajaa puoli vuotta kestäneen valintaprosessin perusteella:

”Kokkola voitti palkintoraadin 54-kohtaisen vertailutaulukon perusteella. Tuloksellinen kehittä- mistyö on vaatinut laajaa pitkäjänteistä asennetta ja sitoutumista. Kokkolassa uskotaan yrityksiin niiden toimialasta riippumatta. Ideoita ei torjuta vaan etsitään keinoja toteuttaa ne yhdessä.”

”Kävelykeskustaan on kiinnitetty paljon huomiota. Materiaalit ovat laadukkaita ja kestäviä. Kadut, aukiot, tori ja historialliset rakennukset on sovitettu yhteen hienovaraisesti.”

”Kävelykeskustan liikenneverkon rakenne palvelee nyt asiakkaita, yrittäjiä ja kiinteistönomistajia. Kaupan ja palveluiden sijoittuminen on tasapainossa eri liikennemuodoilla keskustaan saapuville.”

Kesäinen kukkaloisto on palkinnon myöntäjien mukaan jo Kokkolan kaupunkikeskustan oma tavaramerkki. Se on niin runsas ja kaunis, että saa olla rauhassa kaikkien ihailtavana.

Kokkolan kävelykeskusta betoni-lehdessä

Kokkolan kävelykeskusta

Valmistumisvuosi: 2010

Tehtaankatu 6, 67100 Kokkola, Suomi

< Takaisin hakuun