Paracelsus Medical Private University, Salzburg

Itävallan Salzburgissa sijaitseva Paracelsus Medical Private University (PMU) perustettiin vuonna 2004. Vuonna 2017 yliopiston opetussuunnitelmaa laajennettiin farmasian puolelle. Uusien opiskelijoiden tarvitsemien opetustilojen suunnittelu annettiin Berger+Parkkinen Architekten’in tehtäväksi tammikuussa 2016. Rakentaminen alkoi kesällä 2017 ja D-talon nimellä kulkeva rakennus avattiin keväällä 2019. Sinne muuttivat anatomian ja farmasian instituutit.

Rakennuksen konsepti on jatkoa vuonna 2013 valmistuneelle C-rakennukselle Strubergassen toisella puolella. Laboratorio- ja hallintorakennuksen suunnitteli myös Berger+Parkkinen Architekten, joka voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtikilpailun.

Rakennukset sijaitsevat Stadtwerk-Lehen Life Scienses -kampuksen alueelle. Entisestä teollisuusalueesta on tullut monipuolinen tiedealue, joka keskittyy tutkimukseen, opetukseen ja luovuuteen. Kestävän kehityksen takaamiseksi yksittäiset kiinteistöt suunnitellaan mahdollisimman neutraaleiksi tarjoten vapauden niiden kehittämiseen ja mahdollisuuden pitkäaikaiseen käyttöön. Haasteena oli mukauttaa uusi rakennus alueen kaupunkirakenteeseen ja mittakaavaan.

Lisätietoa:
https://berger-parkkinen.com

Paracelsus Medical Private University Betoni-lehdessä:

3/2023

Paracelsus Medical Private University, Salzburg

Valmistumisvuosi: 2019

Arkkitehti: Berger+Parkkinen Architekten

Strubergasse 21, 5020 Salzburg, Itävalta

< Takaisin hakuun