Saaristomeriaukio

Merikeskus Forum Marinum Turun Linnankadulla, Aurajoen varrella, on museo ja merellinen tapahtumakeskus, jossa voi tutustua näyttelyihin, vierailla museoaluksilla ja järjestää tapahtumia. Merikeskuksessa on muun muassa merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen Laivastomuseo.

Toukokuussa 2011 avattiin käyttöön merikeskukseen perustettu Saaristomeriaukio. Se rakentuu lahjoittajan nimellä varustetuista laatoista. Laattoja on valmistettu kaikkiaan 4550 kappaletta. Nimikoitu laatta maksaa 50 euroa, ja jokaisesta laatasta Saaristomeren suojelurahastolle lahjoitetaan 30 euroa.

Saaristomeriaukion vihkimistilaisuudessa Saaristomeren Suojelurahastolle lahjoitettiin 120.000 euroa. Tilaisuuteen kutsuttiin kaikki nimikkolaattoja ostaneet seisomaan omalle laatalleen ja välittämään yhteistä viestiä: ”Haluamme suojella meille kaikille niin tärkeätä Saaristomerta!”

Saaristomeriaukion on suunnitellut LPR-arkkitehdit Oy ja pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Pauno Narjus. Turkulainen Betonilaatta Oy valmisti ja asensi aukion 490×490×80 mm betonilaatat ja noppakivet.

Saaristomeriaukio betoni-lehdessä

Saaristomeriaukio

Valmistumisvuosi: 2011

Arkkitehti: LPR-arkkitehdit Oy

Forum Marinum, Linnankatu, Turku, Suomi

< Takaisin hakuun