Salmisaaren katuympäristö

Helsingin Salmisaaren voimalaitoksen hiilivarastot siirrettiin maan alle louhittuihin tiloihin vuonna 2004. Sen jälkeen meren rannalla sijaitsevalle alueelle on rakennettu mittava toimistokortteli, liikuntahalli ja venesatama. Alue on rakentunut pää- osin kannelle, jonka alla ovat pysäköinti- ja huoltotilat. Kansirakenne aiheuttaa kaupunkikuvaan runsaasti tasonvaihtoja, tukimuureja ja penkkoja.

Kaupunkikuvallisesti uusi toimitilarakentaminen täydentää vanhaa teollisuus- ja voimalaitosmiljöö- tä, tuoden uuden kerrostuman alueen rakennushistoriaan. Hienot maisemat ja alueen menneisyys hiilivarastona luovat alueelle erityistä karaktääriä.

Kaupunkikuvallisia vaativimpia painopistealueita ovat ranta, aukiosarja toimistorakennusten välissä, sekä alueen pohjoissivusta, joka hahmottuu alueen julkisivuna Länsiväylän suuntaan. Tilajäsentely alueella on yhdistelmä julkista katutilaa ja tontteihin kuuluvia kulkureittejä ja aukioita.

Salmisaaren ranta-, puisto- ja katualueiden yleissuunnitelma-alueen pinta-ala on noin 3 hehtaaria. Kohteen arkkitehtisuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy, WSP Finland Oy ja rakennuttaja Helsingin kaupungin rakennusvirasto.

Salmisaaren katuympäristö betoni-lehdessä

 

Salmisaaren katuympäristö

Valmistumisvuosi: 2011

Arkkitehti: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Rakennuttaja: Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Salmisaari, Helsinki, Suomi

< Takaisin hakuun