TA-Asumisoikeus Oy / Sinkiläntie 8, Helsinki

TA-Asumisoikeus Oy rakennuttama kahden kerrostalon ja yhden rivitalon kokonaisuus tehtiin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen harkkorakenteisena. Näin saatiin monimuotoiset rakennukset toteutettua edullisimmin.

– Asemakaavassa haettiin monimuotoisuutta rakennusmassoihin ja -tyyppeihin. Kerrostalot eivät ole tasakorkuisia, vaan osittain kolmi- ja osittain nelikerroksisia. Tämä johti haasteisiin suunnittelussa ja toteutuksessa, koska päällekkäiset kerrokset poikkesivat aika paljon toisistaan. Tosin tämän ansiosta saatiin viihtyisiä kattoterasseja ylimpien kerrosten huoneistoille, projektipäällikkö Ari Uotila TA-Rakennuttaja Oy:stä kertoo.

Ari Uotilan mukaan runkorakenteen suunnittelussa oli alun perin lähtökohtana betonielementtirunko.

– Urakkakilpailussa paras tarjous oli Basso Building Systems Oy:n vaihtoehtotarjous. Rakennusten rungot oli tarjottu toteutettavaksi suunnitelmista poiketen Basson konseptin mukaisina paikalla muurattavina harkkoseininä, Ari Uotila toteaa.

Rakennusten ulkoseinät ovat pääosin kevytsoraeristeharkoista ja huoneistojen väliset seinät betonivaluharkoista.– Suunnitelmat päivitettiin harkkorakentamiseen soveltuviksi ennen työmaan käynnistämistä, ja tämän jälkeen rakentaminen eteni suunnitelmien mukaan, Ari Uotila sanoo.

TA-Asumisoikeus Oy, Sinkiläntie 8, Helsinki

  • Tilaaja: TA-Asumisoikeus Oy
  • Rakennuttaja: TA Rakennuttaja Oy
  • Toteutus: Basso Building Sytems Oy
  • Valmistunut: syksy 2020
  • Kaksi kerrostaloa (41 asuntoa) ja rivitalo (7 asuntoa)
  • Huoneistokoot: 34,5–101 m2

TA-Asumisoikeus Oy / Sinkiläntie 8, Helsinki

Valmistumisvuosi: 2020

Rakennuttaja: TA Rakennuttaja Oy

Sinkiläntie 8, Helsinki

< Takaisin hakuun