Uutelan kanava

Uutelan kanava ympäristöineen on Vuoden 2010 Ympäristörakenne. Kanava sijaitsee Helsingin Aurinkolahdessa. Rakennustuoteteollisuus RTT:n ja Puutarhaliitto ry:n järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin 21. lokakuuta 2010 Helsingissä.

Uutelan kanava ympäristöineen on erinomaisella suunnittelulla, tasokkaalla toteutuksella ja korkeatasoisilla materiaaleilla aikaansaatu ympäristökokonaisuus. Peräti 700 metriä pitkä ja 12 – 45 metriä leveä rakennettu kanava istuu erinomaisesti rakennetun kaupungin ja luonnontilaisen maiseman väliseen tilaan.

Kanavan linjakas rantarakentaminen asuinkorttelien puolella liittää kanavan luontevasti korkeatasoisiin kerrostalokortteleihin luoden niille rauhallisen jalustan. Vastaavasti taas Uutelan virkistysalueen puoleisen rannan Kauniinilmanpuisto silokallioineen ja vaihtelevine istutuksineen liittää kanavan saumattomasti luonnonmaisemaan.

Kanavan ympäristöineen on rakennuttanut Helsingin kaupungin rakennusvirasto. Sen suunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy yhdessä WSP Finland Oy:n kanssa. Kanavaidea pe- 2 rustui kansainvälisen kutsukilpailun vuonna 1996 voittaneeseen Aurinkolahden kaavasuunnitelmaan, jonka laati arkkitehti Timo Vormala. Vuoden 2010 Ympäristörakenteen ovat toteuttaneet Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara, Niska & Nyyssönen Oy ja Skanska Infra Oy

Uutelan kanava betoni-lehdessä

Uutelan kanava

Valmistumisvuosi: 2010

Arkkitehti: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Rakennuttaja: Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Lohikallionranta 21, 00990 Helsinki, Suomi

< Takaisin hakuun