Vene-oleskeluveistos

Helsingin Toukorannan alueelle rakentuville yhteispihoille toteutetaan taideteoksia osana Arabianrannan aluerakentamiseen liittyvää prosentti taidehanketta -periaatetta.

Toukorannan Yhteispiha 10:lle kesällä 2009 toteutetun teoksen lähtökohtana oli tarjota tiiviisti rakennetulle, pysäköintihallin kannen päälle sijoittuvalle pihan osalle oleskelupaikka, jossa pihasuunnitelmassa paikalle osoitetut toiminnot – istuskelu- ja hiekkaleikkipaikka – säilyvät.

Teoksen tekijät ovat maisema-arkkitehdit Emilia Weckman ja Teresa Rönkä LOCI maisema-arkkitehdit Oy:stä. Suunnittelutyöryhmässä olivat mukana myös arkkitehdit Santeri Lipasti ja Risto Huttunen, Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy:stä. Betonivalujen ja muottien toteutti Betonipallas Oy:stä kuvanveistäjä Pertti Kukkonen työryhmineen. Betonin toimittajana oli Betonicenter Oy. Tammesta valmistetun puupenkin detaljisuunnittelun teki arkkitehti Santeri Lipasti ja penkin toteutti puuseppä Jussi Mattila. Teoksen 3D-mallinnuksen suunnitteluvaiheessa teki arkkitehti Mikko Soini.

Betonimuurien rakennesuunnittelija oli Insinööritoimisto Taponen&Heiskari Oy. Teoksen tilasi Arabian Palvelu Oy ja rakennuttajakonsulttina toimi Haahtela Oy.

Teos suunniteltiin vuosina 2008-2009 ja se toteutettiin vuonna 2009.

Vene betoni-lehdessä

Vene-oleskeluveistos

Valmistumisvuosi: 2009

Arkkitehti: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy

Pariisinkatu 4, 00101 Helsinki, Suomi

< Takaisin hakuun