Sisustus

Betoni on talonrakennuksessa yleisin materiaali. Ulkobetonirakenteita lukuun ottamatta se yleensä pinnoitetaan muilla materiaaleilla, pinnoitteilla tai rakennustarvikkeilla. Vasta 2000-luvulla betonia on alettu arvostaa myös sisustuksessa ja harmaita tai sävytettyjä betonipintoja halutaan entistä enemmän jättää näkyviin erityisesti seinissä ja lattioissa. Betonipintoja käytetään sisustuksellisena ja arkkitehtonisena elementtinä erityisesti julkisissa rakennuksissa kuten koulut, kirjastot kokoontumisrakennukset, toimisto- ja liikerakennukset. Käyttö on lisääntynyt myös asuinrakennuksissa, joissa betonipintoja hyödynnetään lattioissa, seinä- ja kattopinnoissa sekä kalustamisessa esim. pöytä- ja työtasot, istuimet, penkit, takat, portaat jne.

Kasvaneen kysynnän myötä alalle on tullut yrityksiä, jotka tarjoavat suunnittelu- ja asennuspalveluita sekä erilaisia betonituotteita.

Betoniteollisuuden ja alan eri yritysten yhteistyön tuloksena betonipintojen suunnittelu ja toteutus osataan ja alkuaikojen virheitä pystytään välttämään.

Esimerkkejä: