Asunto Oy Espoon Oravarinne

Oravarinne Espoon Nöykkiössä on katu, jonka nimi kertoo oikeastaan jo kaiken. Se on pikemmin polku kuin katu metsäisessä maastossa, missä viihtyvät oravat ja jäniksetkin omakotitalojen seassa.

Tontilla, jonka takaa peruskallio nousee mäntyjä ja jäkälää kasvavaksi mäeksi, seisoo kolme talosisarusta – keltainen, vihreä ja punainen. Ne tunnistaa kaksinkertaisesta julkisivustaan. Ulompaan kehään leikatut erikokoiset aukot paljastavat sisemmän, kompaktin rakennusmassan, varsinaisen asuinrakennuksen.

Talot palkittiin 2014 Aachenissa kansainvälisellä Passive House Award -arkkitehtuuripalkinnolla. Tuomariston mukaan ”julkisivujen leikki erilaisilla tilavuuksilla avaa poeettisen dialogin, joka luo suurpiirteisiä sisä- ja ulkotiloja yksityisyyden säilyttäen”.

Asunto Oy Espoon Oravarinne betoni-lehdessä

Valmistumisvuosi: 2013

Arkkitehti: Arkkitehtuuritomisto Kimmo Lylykangas Oy

Rakennuttaja: TA-Yhtymä Oy

Elementtitoimittaja: LS-Laatuseinä Oy

Sijainti

Oravarinne
Espoo
Suomi