Höyhen betonista

Lohjan psykiatrian uudisrakennuksen taideteos

Lähtökohta taideteoksen toteutukseen oli mielenkiintoinen, sillä käyttäjien puolelta esitettiin
toivomus, että teos ei saisi vaikuttaa potilaisiin liian voimakkaasti. Sairaalamiljöö on herkkä alue ja sen rauhalliseen sisustukseen on panostettu erityisen paljon.

– Päädyin lopulta pehmeään aihepiiriin; ilmavaan höyheneen ja joutsenpariin, kertoo kuvanveistäjä Pertti Kukkonen.

Teoksen kantavana ajatuksena on sen hahmottuminen vasta kauempaa. Niin kuin elämässäkin usein, asiat hahmottuvat vasta kun niihin saa tarpeeksi etäisyyttä.

Suunnittelu ja toteutus:
Taidesuunnittelu: Pertti Kukkonen
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy / Katriina Teräsvuori
Urakointi: Betonipallas Oy
Graafinen toteutus: Petri Teno, Pertti Kukkonen ja Graafinen Betoni Oy
Betonivalut: Vihdin Betoni Oy
Asennus: Helsingin Ledvalo / valot sekä akryylipaneli Teollisuusmuutot Oy/betonielementti
Teippaukset: Helsingin Teippi Oy
Hiekkapuhallus: Tuhatikkunaa Oy
Tilaaja: HUS:ssa toimii taidetoimikunta, joka on perustettu vuonna 2013 edistämään taiteen ja kulttuurin monipuolista käyttöä osana potilaiden hyvinvointia ja hoitoa.

Höyhen betonista Betoni-lehdessä

Valmistumisvuosi: 2017

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy / Katriina Teräsvuori

Sijainti

08200 Lohja