Ilmoittaudu kilpailuun

Betoniteollisuus ry järjestää joka toinen vuosi pidettävän Betonijulkisivu-arkkitehtuurikilpailun. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin uusia onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita sekä kannustaa kehittämään laadukasta betonijulkisivuarkkitehtuuria. Kilpailun voittaa uudisrakennuksen tai korjauskohteen uusittu betonijulkisivu, joka parhaiten edustaa hyvää betoniarkkitehtuuria. Tärkeimpinä perusteina ovat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen ja uuden kehittäminen.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailuun voi osallistua v. 2021-2023 aikana Suomessa valmistuneilla betonijulkisivukohteilla. Kilpailuehdotuksen voi tehdä yksityinen henkilö tai yhteisö. Osallistuvan kohteen julkisivupinnat voivat olla eri tavoin käsiteltyä betonia tai pinnoitettua betonia, kuten rapattua tai laattapintaa. Julkisivuissa saa olla myös muita materiaaleja kuin betonia. Kohdetta ilmoittaessa tulee esittää seuraavat tiedot: kohteen nimi, osoite, valmistumisvuosi, kiinteistön omistaja, rakennuttaja, arkkitehti, elementtisuunnittelija, pääurakoitsija, betonielementtitoimittaja ja lyhyt esittely sekä valokuva(t).

Vuoden 2023 kilpailu

Tämän vuoden kilpailu on jo 9. järjestyksessään. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin uusia onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita sekä kannustaa kehittämään laadukasta betonijulkisivuarkkitehtuuria.

Löydät kilpailusäännöt ja ilmoittautumisohjeet alla olevasta linkeistä.

Vuoden 2023 kilpailukutsu (pdf)
Vuoden 2023 kilpailun säännöt (pdf)

Vuoden 2023 kilpailuaika on päättynyt.

Kuva: Martin Sommerschield, Kuvio Oy

Lisätietoja:


Janne Kihula

Janne Kihula

Jaospäällikkö, DI

elementit, betonielementit ja -rakenteet, betonivalmisosien standardisointi, elementtisuunnittelu.fi sivuston ylläpito

+358 40 514 6510

janne.kihula@rakennusteollisuus.fi