Imatran teatteri

Imatran keskustaan valmistuneen uuden teatterin myötä imatralaiset saivat uuden maamerkin: 17 metriä korkean betonisen näyttämötornin. Mustaa tornia elävöittävää joki-taideteos, joka muodostuu graafisella betonilla toteutetuista 150 pisarasta.

Uuden teatteritalon avajaisia vietettiin helmikuussa 2017. Uudisrakennus rakennettiin vanhan teatteritalon paikalle. Vanha päädyttiin purkamaan sisäongelmien ja korkeaksi nousevien korjauskustannusten takia. Uuden talon rakennuskustannukset olivat noin 6,7 miljoonaa euroa.
Rakentaminen käynnistyi lokakuussa 2015, ja talo oli luovutusvalmis marraskuussa 2016. Keskustaan, ahtaalle tontille rakennettu teatteri oli koko työmaa-ajan paikallisten valvovan silmän alla. Kiinnostus palkittiin jo tammikuussa, kun valmiissa rakennuksessa vietettiin avoimien ovien päivää.

Myös teatterin suunnittelija- ja toteutusjoukossa näkyy paikallisuus: arkkitehtisuunnittelu on Imatran Arkkitehtuuritoimisto Im-ark Oy:n ja siellä arkkitehti Pekka Partisen käsialaa. Rakennuttaja on Imatran YH-Rakennuttaja Oy ja rakennusurakoitsija Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy.

Uudessa teatteritalossa on 202-paikkainen katsomo oheistiloineen ja ravintoloineen. Teatterisalia voidaan käyttää myös mm. kokouksiin, seminaareihin, juhliin ja ohjelmallisiin tilaisuuksiin. Teatteri rakennettiin kiinni naapuritaloon, jossa ovat lavastamo, työpajat, pukuvarasto ja pieni näyttämö.

Uuden teatterin bruttoala on runsaat 2200 neliötä ja tilavuus 11500 kuutiota.

Imatran teatteri betoni-lehdessä

Imatran teatteri

Valmistumisvuosi: 2016

Arkkitehti: Imatran Arkkitehtuuritoimisto Im-ark Oy

Rakennuttaja: Imatran kaupunki

Elementtitoimittaja: Joutsenon Elementti Oy

Kallenkuja 3, Imatra, Suomi

< Takaisin hakuun