Pientalo VillAma

Pientalo VillAma Turun Hirvensalossa palkitaan Vuoden Betonirakenne 2013 -kilpailussa kunniamaininnalla arkkitehtisuunnittelusta ja toteutuksesta, jossa betonin käytöllä on merkittävä osa näkyvää lopputulosta. Talon ulko- ja sisätiloissa betonia on käytetty kokonaisvaltaisesti käyttöpinnoissa. Laadukkaasti toteutettu kokonaisuus on arkkitehtonisesti persoonallinen pientalo, joka sopeutuu hyvin ympäristöönsä.

Betonin hyvät ominaisuudet tulevat esiin erityisesti rakennuksen julkisivuissa, sisäpinnoissa ja kalusteissa. Laadukkaasti toteutetut betonipinnat luovat kontrastia tilojen muille materiaaleille. Sisätiloista avautuvat laajat näkymät myös ulkotiloihin.

VillAman rakennuttajalla on ollut tulevasta kodista vahva visio ja se näkyy toteutuksessa. Harkitussa kokonaisuudessa tulevat esiin toisaalta betonin teollinen ja karhea ilme sekä toisaalta kodikkuus talon minimalistisissa yksityiskohdissa. Betoni luo eleetöntä ja rauhallista tunnelmaa pientalon ilmeessä.

Kolmikerroksinen pientalo on toteutettu pääosin betonielementeillä. Tasopinnat ja kalusteet ovat paikallavalettuja. Julkisivut ovat sandwich-elementtejä, joissa elementin vanerimuottipinta on kaikissa sisätiloissa näkyvissä. Ulkopinta on teräshierretty käsin ja karhennettu kevyesti hiomalla. Talo on sijoitettu luontevasti kallioiselle tontilleen. Suojaisat pihapoukamat ovat osa sisä- ja ulkotilojen kokonaisuutta.

Arkkitehtitoimisto Sigge Oy:n suunnittelema villAma on osoitus betonin vahvuuksista pientalorakentamisessa. Toteutunut kohde on osoitus hankkeesta, jossa eri osapuolien ammattitaitoisen yhteistyön tuloksena on aikaansaatu yksilöllinen pientalo, laadukas lopputulos – myös kustannustehokkaasti.

Pientalo VillAma betoni-lehdessä:

1/2013

Pientalo VillAma

Valmistumisvuosi: 2013

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Sigge Oy

Rakennuttaja: Anne-Maarit Alho-Leino ja Kari Leino

Elementtitoimittaja: Betoniluoma Oy

Hirvensalo, Turku, Suomi

< Takaisin hakuun