Apuvälineitä paaluperustusten suunnittelijoille

Betoniteollisuus ry:n Paalujaos tarjoaa rakenne- ja geosuunnittelijoille maksuttomia ohjeita ja työkaluja, jotka helpottavat paaluperustusten suunnittelua RT Betonipaaluilla®.

Ohjeita paaluperustusten suunnitteluun

Suunnittelu- ja mitoitusohjeita RT Betonipaaluille® on esitetty julkaisussa Tuotelehti PO-2016 mukaiseen paalutustyöhön. Tuotelehti (pdf) ladattavissa täältä.

Eurokoodien mukaiseen paaluperustusten suunnitteluun sekä paalutuksen toteuttamiseen on Suomen Geoteknillisen yhdistyksen paalutustoimikunta laatinut ohjejulkaisun RIL 254-2016 Paalutusohje PO-2016.

Lisäohjeistusta paaluperustusten detaljisuunnitteluun: Paaluinfo 1/2021

Vakiopaaluanturat-ohje ja AutoCad-blokit

Paaluanturoiden suunnittelutyötä helpottamaan on laadittu Vakiopaaluanturat‐ohje ja siihen liittyvät AutoCad-blokit. Ohjeessa on mitoitettu valmiiksi yleisimmät paaluanturakoot eri paalumäärille. Vakiopaaluanturat-ohjeessa esitetään kullekin paalukoolle ja mitoituskuormalle anturan mitat, paalujen sijainnit, anturan pääraudoitus sekä mahdolliset lisäraudoitukset.

Anturoiden tiedot esitetään yhteenvetona taulukkomuodossa sekä erillisinä piirustuksina jokaiselle anturatyypille, tämän lisäksi näistä on AutoCad-mallit. Voit ladata ohjeen ja AutoCad-blokit maksutta tästä täyttämällä tähän yhteystietosi, näin saat latauslinkin sähköpostiisi. Tarvitsemme yhteystietosi, jotta voimme tiedottaa sinua näiden tiedostojen päivityksistä/korjauksista.

Tekla Structures -sovellus

Paaluperustusten mallinnukseen on tarjolla maksuton Tekla Structures -sovellus, joka sisältää 3D‐paalu- ja anturakomponentteja sekä paalutuspöytäkirjan, johon on mahdollista palauttaa myös paalutuksen tarketiedot. Sovelluksen sisältämä paalutuspöytäkirja on Suomen Geoteknillisen yhdistyksen mallipöytäkirjan mukainen. Sovelluksen toiminnat on esitetty tarkemmin ohjeessa, jonka voit ladata tästä. Tekla Structures -sovelluksen voit ladata Tekla Warehousesta kohdasta Concrete (BEC) / BEC Pile (RT Betonipaalut).

Lisätietoja:


Ari Mantila

Ari Mantila

Jaospäällikkö, DI

valmisbetoni, paalut, putket ja kaivot sekä betonistandardit

+358 400 201 507

ari.mantila@rakennusteollisuus.fi