Helsinki-Vantaan ulkomaanterminaalin pysäköintilaitos oli saanut betonirakennekilpailussa pari vuotta aikaisemmin kunniamaininnan, ja nyt oli ehdolla suurempi pysäköintirakennus samalle rakennuttajalle. Uutta oli rakennuksen pyöreä muoto ja se, että osa rakennuksesta louhittiin kallioon. Suunnitteluvaiheessa oli kehitetty sekä arkkitehtonisesti että rakenneteknisesti luovia ratkaisuja.joiden tuloksena valmistui toimiva ja taloudellisesti rakennettu pysäköintirakennus.
Arkkitehti Pekka Salminen perusteli valitsemaansa pyöreää muotoa sopivuudella maisemaan ja lentoasemaympäristöön. Hän totesi pysäköintilaitoksen visuaalisen ilmeen näin kevenevänja pehmenevän. Kun rakennus vielä varustettiin halkaisijaltaan 36-metrisellä keskusaukolla, saatiin päivänvaloa myös maanpinnan alapuolelle louhituille tasoille. Tämä ratkaisu myös auttoi täyttämään määräyksen, jonka mukaan vähintään kymmenen prosenttia pysäköintipaikoista tuli olla avoinna suoraan ulkoilmaan, jotta rakennusta ei tarvitse sprinklata.
Pyöreä muoto ja rakennuksen keskelle sijoitetut ajokaistat ovat hyvä ratkaisu myös toiminnallisesti, koska näin sisäiset ajomatkat voi minimoida ja myös vapaiden autopaikkojen etsintä helpottuu.
Rakennuksen maanpäällisen korkeuden minimointi maisemallisista syistä johti siihen, ettei runko rakennetta voinut toteuttaa yksiaukkoisena taloudellisesti ylittämättä annettua välipohjarakenteiden 550 millimetrin kokonaiskorkeutta. Tämä johti jännitettyjen rakenteiden käyttöön. Samalla löytyi taloudellinen ratkaisu: samalla muottina toimineiden kouruelementtien päälle asennettiinjännitetyt kuorilaatat. Rakenne tehtiin jatkuvaksi kouruun sijoitettuja tartunnattomia jänteitä käyttäen.
Rakenneratkaisun taloudellisuutta paransi vielä se, että viemällä jännebetonipalkit säteittäisesti pilarilta pilarille suuri osa rasvapunoksista voitiin korvata edullisemmilla tartuntajänteillä.
Pyöreät pilarit valettiin paikalla kerroksittain, ja pilarien päälle asennettiin jännebetonikourut. Kourut valmistettiin K8o-korkealujuusbetonista, mikä auttoi saavuttamaan rakenteen tiukat vedenpitävyystavoitteet.
Tuomaristo totesi ykkössijalle asettamastaan kohteesta muun muassa seuraavasti: ”Suuri pysäköintilaitos on ratkaistu arkkitehtonisesti yksinkertaisinja vaikuttavin keinoin, ja se on näyttävä kohde myös iltavalaistuksessa. Rakenneratkaisuissa on käytetty monipuolisesti elementtejä, paikallavalua, jännitystekniikkaa ja liittorakennetekniikkaa.